Foto: Ties Steehouwer

Fendertse Week trotseert de hitte

FIJNAART - De gebeurtenissen in de tent op het evenemententerrein in Fijnaart tijdens de 39ste Fendertse Week waren ook dit jaar weer de spil van de feestelijkheden. Vorig jaar, tijdens de aanhoudende regen,was dat zeker het geval, maar ook dit jaar wisten de bezoekers de bescherming van de tent te vinden. Al was het alleen maar om de brandende zon te ontvluchten. Wel zorgde de organisatie, onder leiding van de nieuwe voorzitter Wilco van den Boogaard, ervoor dat de zeilen aan de zijkant van de tent op tijd werden opgerold om de wind vrij spel te geven.

Een nieuw onderdeel van de Fendertse Week was donderdagavond het hardlopen. De organisatie was niet ontevreden over het aantal deelnemers, maar zoals bij heel veel wat nieuw is gingen er geen honderden lopers van start. Vooral de jongste jeugd had er wel zin in. Zij konden afhankelijk van de leeftijd een of twee rondjes lopen van 1 kilometer in het dorp. De ouderen liepen 5 of 10 kilometer. De organisatie had haar zaakjes goed voor elkaar met een duidelijk routeplan en voldoende beveiligers op het parkoers. Na afloop was er voor iedere loper een medaille. In de tent was het wel erg druk tijdens het darttoernooi en in het grand café tijdens de bierproeverij.


Druk was het ook op de Fashion & Beauty & More avond op dinsdag. De organisatie streeft ernaar om meer mannen naar deze avond te krijgen, maar dat lukte nog niet echt. Tijdens de Fendert Kwis waren die er wel. Voor de derde maal achter elkaar werd er gewonnen door de Voetbalstraat. Op donderdagmiddag zorgde Paul Koevermans en het koor Cést la vie uit Klundert ervoor dat de ouderen een hele leuke middag hadden. Aan het dorpsontbijt op zaterdag deden veel mensen mee. De plaatselijke middenstand zorgde voor de aangeboden lekkernijen. De week werd afgesloten met een braderie en de feestavond met Die Verrückte Stunde. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief