Foto: Shutterstock

Man (39) met grote hoeveelheid hennep aangehouden in Zevenbergen

  Politie

ZEVENBERGEN - Op de Willem-Alexanderlaan in Zevenbergen heeft de politie donderdagavond een 39-jarige man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij 44 gripzakjes met hennep bij zich droeg.


Surveillerende motoragenten hoorden omstreeks 19.00 uur via de meldkamer dat er gezocht werd naar een scooterrijder zonder rijbewijs, die in de omgeving van de buurt Torenvliet rondreed. Toen de verdachte de motoragenten tegemoet kwam rijden, kreeg hij een stopteken. Tijdens de controle bleek het om de gezochte scooterrijder te gaan. Ook kwam naar voren dat er op de scooter een zogenaamde WOK-status (Wachten Op Keuren) staat. Dat betekent dat er niet op gereden mag worden zolang de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) het voertuig niet goedgekeurd heeft.

In eerste instantie was de verdachte erg meewerkend richting de motoragenten. De stemming sloeg om toen in de buddyseat van de scooter een flinke hoeveelheid gripzakjes met hennep gevonden werd. Scheldend gooide de man de zak voor de voeten van de agenten. Na zijn aanhouding werd hij door een opgeroepen eenheid overgebracht naar het politiebureau. De scooter werd in beslag genomen.

Tijdens de fouillering op het bureau kwamen nog meer gripzakjes hennep tevoorschijn. In totaal werden 44 zakjes in beslag genomen. Uit de buddyseat van de scooter werden ook nog scooteronderdelen gevist die vermoedelijk gestolen waren. De zaak is in onderzoek en de verdachte zit nog vast in een politiecel.

Mura Kuijpers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief