De vier Albanezen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De vier Albanezen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Foto: Twitter BOA Jan Zeeven

Vier Albanese vluchtelingen aangetroffen in bosjes nabij parkeerplaats Streepland

Door: Amber Kuijs Politie

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de bosjes nabij parkeerplaats Streepland in Zevenbergschen Hoek zijn vrijdagochtend vier Albanezen aangetroffen. Dat meldt Jan Zeeven, BOA van de gemeente Moerdijk. Het maisveld langs de A16 rond de parkeerplaats is een geliefde plek voor vluchtelingen. 

De vier Albanezen zijn bekeurd voor het bevinden in een verboden gebied. Vervolgens is het viertal overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. 

Met name in de zomer van 2018 was er een invasie van vluchtelingen in Moerdijk. Nadat in oktober van dat jaar het maisveld langs de A16 rond parkeerplaats Streepland in Zevenbergschen Hoek geoogst was, werd de overlast wat minder. Vervolgens werden dit jaar de eerste Albanese vluchtelingen in maart weer aangetroffen in tentjes bij station Lage Zwaluwe.

Het maisveld is een geliefde plek voor de vluchtelingen. Hier houden ze zich schuil totdat zich een geschikt moment voordoet om op de parkeerplaats een poging te doen om in te klimmen bij vrachtwagens. Op die manier proberen de Albanezen in Engeland te geraken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief