De Moerdijkriders bij 'het Louvre' in Parijs.
De Moerdijkriders bij 'het Louvre' in Parijs. (Foto: Moerdijkriders)

Moerdijkriders gaan nieuwe uitdaging aan

  Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - De Moerdijkriders gaan komend jaar de uitdaging aan om vanaf Hamburg naar Zevenbergen te fietsen. Na zes jaar de route Parijs-Zevenbergen te hebben gefietst gaat het tijd worden voor een nieuwe uitdaging, aldus de organisatie. De Moerdijkriders rijden de monsterrit voor het goede doel van de Roparun.


Sinds een aantal jaren heeft de Roparun ook een route vanuit Hamburg. In de afgelopen sessies trapte de fietsende garde al meer dan 100.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar. “Er waren inmiddels fietsers bij die zonder navigatie wisten hoe de route vanaf Parijs ging, en dan moet je als organisatie luisteren naar je deelnemers”, zegt Ad Farla. die naast het organiseren ook ieder jaar zelf mee fietst.

Men gaat trachten om de route het laatste eind wat af te buigen om zo nog kilometers uit te sparen. De route vanaf Hamburg naar Rotterdam is 570 km, maar dat is voor de fietsers teveel. Er zal ook niet naar Rotterdam gereden worden, maar naar Zevenbergen. "We gaan proberen de route zo te maken dat deze op circa 450 kilometer zal uitkomen. Wat overigens nog een mega eind is!"

Heb je zin om mee te fietsen? Lijkt het je een uitdaging? Kijk eens op de Facebookpagina van de Moerdijkriders of vraag informatie via moerdijkriders@gmail.com

De volgende Roparun is in het Pinksterweekend van 31 mei en 1 juni 2020. Je hebt dus nog even om te trainen...

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief