Logo internetbode.nl/moerdijk
Gert van 't Hof, hier als presentator van het EK vrouwenvoetbal voor de NOS. FOTO ANP KOEN VAN WEEL
Gert van 't Hof, hier als presentator van het EK vrouwenvoetbal voor de NOS. FOTO ANP KOEN VAN WEEL

Gert van 't Hof vindt eigen leefomgeving belangrijk

  Actueel

WILLEMSTAD - Gert van 't Hof (43) is een sportjournalist en televisiepresentator van onder andere NOS Studio Sport. Hij werd geboren in Piershil, in de Hoeksche Waard, maar woont inmiddels al weer ruim tien jaar met zijn gezin in Willemstad.


Gert van 't Hof presenteerde vanaf 1994 al voor radio en tv, zoals de programma's Rijnmond Sport, FC Rijnmond en Rotterdam Centraal. In 2013 werd hij de vervanger van Toine van Peperstraten als een van de vaste presentatoren van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn. In 2016 bezocht Van 't Hof Rio de Janeiro om verslag te doen van de Olympische Zomerspelen.

Belangrijk

In het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen zegt Van 't Hof dat stemmen heel erg veel betekent. "Ik ga sowieso altijd stemmen. Dat is ook een deel van hoe ik ben opgevoed, het is gewoon belangrijk. Van de lokale politiek weet ik vrij weinig. Dat is enerzijds omdat ik import ben, ik ben geen geboren Brabander. Aan de andere kant speelt ook een beetje mee dat de dorpen in Moerdijk zo opmerkelijk ver uit elkaar liggen. Ik ben minder bezig met Zevenbergen, voor iemand uit Willemstad is dat gewoon ver weg. Ik kom er omdat mijn zoon voetbalt en ik haal er wel eens een boodschap, maar dat kan net zo goed ergens anders zijn. Maar wat er hier in Willemstad – mijn eigen leefomgeving dus – gebeurt, dát vind ik wel belangrijk."

Lokaal
Zaken die Van 't Hof belangrijk vindt zijn onder andere of er wel of niet een Brede school in Willemstad komt. "En bijvoorbeeld de school van mijn kinderen. Die groeit uit zijn jasje en er wordt nu gewerkt met een dependance. Dat is geen gelukkige situatie. Ik ben heel benieuwd of er plannen zijn bij de gemeente om daar iets aan te doen. En toen ze bij ons het zwembad wilden sluiten: veel mensen zijn toen opgestaan om daar tegen te protesteren en zo is het zwembad voor Willemstad behouden. Dat vind ik mooi. Of als je kijkt naar VV Kogelvangers dan komt die club er in mijn optiek bekaaid vanaf. Er is daar nog steeds geen kunstgrasveld waardoor er in de winter gewoon zes weken niet kan worden getraind."

Vrijstaat
Lokale politiek vindt de sportjournalist en tv-presentator vaak weinig onderscheidend. "Dat is wel eens jammer." Hij is er nog niet uit waar hij op gaat stemmen. "Het is vaak dat je je landelijke keuze terugvertaalt of dat je voor iemand gaat die je een warm hart toedraagt. Het belangrijkste is lokaal wat mij betreft de leefbaarheid in je eigen gemeenschap. Of het gemeentehuis nu in Zevenbergen staat of ergens anders, dat maakt me niet zoveel uit."

2 reacties


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Vakantiewerk

Kamperland

Logistiek

Breda

Kassamedewerker

Roosendaal

Interieurverzorg(st)ers,

Etten-Leur

Caissières

Vrouwenpolder

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief