Afbeelding
Foto: Tim Reckmann - Pixelio

Moerdijk sluit 2017 af met positief saldo van ruim twee miljoen euro

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

MOERDIJK - De Gemeente Moerdijk sluit het jaar af met een positief saldo van  2.191.000 euro. Dat heeft zij donderdagavond bekendgemaakt.

De jaarrekening is donderdag door het college ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Volgens verantwoordelijk wethouder Jack van Dorst gaat het overgebleven geld naar de algemene reserve van de Gemeente Moerdijk. "In het tweede halfjaar van 2018 gaan we als gemeentebestuur, in aanloop naar de begroting 2019 en verder kijken wat de mogelijkheden, ambities en wensen zijn en hoe we het geld kunnen gaan besteden", laat hij weten

Goed nieuws

Voor wat betreft de jaarrekening 2017 van de Gemeente Moerdijk valt er overigens nog meer goed nieuws te melden: de onafhankelijk accountant heeft een rechtmatigheidsverklaring verstrekt én een verklaring omtrent getrouwheid. Vorig jaar nog wilde de accountant de rechtmatigheid van de jaarrekening niet goedkeuren en kwam hij met een kritisch rapport met aanbevelingen.
 

Aanbevelingen

"We hebben hard gewerkt om de zaken op orde te krijgen en te zorgen dat we de raad en de accountant op tijd een solide jaarrekening kunnen aanbieden", aldus wethouder Jack van Dorst. "We hebben de aanbevelingen die de accountant vorig jaar deed zo goed mogelijk doorgevoerd met als doel een gezond en degelijk financieel proces. Wat dat betreft zijn we zeker goed op weg."


Verantwoording

In de jaarrekening worden per programma de belangrijkste wijzigingen aangegeven ten opzichte van de gewijzigde begroting. Met de jaarrekening en het jaarverslag legt het college verantwoording af. Tussentijds (drie keer per jaar) wordt over de voortgang gerapporteerd via de bestuursrapportages.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief