Logo internetbode.nl/moerdijk

Zevenbergen haakt voor de Leprastichting


ZEVENBERGEN - Woensdag 29 maart van 13.00-16.00 uur gaan enthousiaste hakers aan het werk met het populaire haakpatroon van De Rode Kater uit Jan, Jans en de Kinderen. Zij laten zich sponsoren en geven de gehaakte exemplaren cadeau om geld op te halen voor leprabestrijding.

Jan Kruis, de geestelijk vader van de stripfiguren uit Jan, Jans en de Kinderen, was ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte. Haakgoeroe DenDennis vertaalde de Rode Kater, belangeloos naar een eenvoudig haakpatroon.

Conny Louws organiseert deze haakathon in samenwerking met de Zwanenhoeve in Zevenbergen. Hakers die willen meedoen, kunnen zich aanmelden via semaximiliaan@gmail.com. Of bel met Conny voor meer informatie of aanmelding 06-10771804. Deelname is gratis. Meer informatie: www.lepra.nl/haken.

Over de Leprastichting

De Leprastichting wil dat lepra niet langer levens verwoest. De Leprastichting zorgt voor vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. Voor genezing om de keten van besmetting te doorbreken. En voor medische, sociale en (soms) economische revalidatie. Zodat ex-patiënten gewoon weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat doet de Leprastichting altijd samen met lokale organisaties en overheden. Dankzij de steun van donateurs, partners en sponsoren. www.leprastichting.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief