Logo internetbode.nl/moerdijk

Creatieve jeugd aan de slag bij ‘Exposed’


ZEVENBERGEN - In het weekend van 18 en 19 maart hebben Jongerenwerk Moerdijk en Cultuur Moerdijk laten zien dat jongeren en kunst heel goed samen gaan. Tijdens deze expositie zijn verschillende werken van jonge kunstenaars uit de gemeente Moerdijk geëxposeerd.

Zaterdag ochtend verzamelden een tiental mensen zich bij theater de Schuur. Een van deze mensen was initiatiefnemer Robbin Pronk. "We hebben 17 jonge kunstenaars op onze expositie, echt iets om trots op de zijn". Zelf is Robbin ook erg creatief, hij stelt zijn 'spray paint' werken ten toon. Deze hangen langs de lange zijde van de zaal en er werd zelfs gebruikt gemaakt van grote glazen vitrines om de werken veilig te kunnen bewonderen. Ook jongerenwerker Pauline Brands kijkt met een tevreden gevoel terug naar de expositie. "Het is mooi om te zien dat er zoveel verschillende kunst leeft bij de jeugd. Van werkjes met afval tot aan levensechte dieren portretten".

Ook Wilma Fransen heeft een hoek in het theater vol met bijzonder werk gevuld. "Wat mijn mooiste werk is weet ik niet, maar hier ben ik wel erg trots op. Dit is mijn afstudeerproject geweest en gaat over mijn jeugdknuffel", verteld ze wijzend naar het kinderprentenboek 'Dieja', vernoemd naar haar pandabeertje.

"Meestal begin ik eerste met tekenen op papier en vervolgens bewerk ik dit op de computer".

Sven Mangnus (18) kan ook zijn geluk niet op. "Op zaterdag heb ik al 2 van mijn werkjes verkocht! De waarde heb ik laten bepalen door mijn docent op school."

Tijdens het rondsnuffelen langs alle originele werken kun je ook nog genieten van zelfgemaakte hapjes en wordt er door verschillende DJ's gezorgd voor een achtergrondmuziekje. Op zondag verwacht de organisatie zelfs minimaal de 200e bezoeker te ontvangen.

Of het volgend jaar een vervolg krijgt? Daar hoefden de jongeren niet lang over na te denken, "natuurlijk komt die er"!

Wil je de beelden van de kunst expositie 'Exposed' zien, ga dan naar het YouTube kanaal van Jongerenwerk Moerdijk 'CREATM' en volg de vlogs.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief