Logo internetbode.nl/moerdijk

Jeugdig voetbaltalent Bodi Brusselers tekent contract bij NAC

MOERDIJK - Bodi Brusselers speelt de komende seizoenen voor NAC. De aanvallende middenvelder tekende woensdag een contract van 3,5 jaar dat hem tot medio 2020 aan de Parel van het Zuiden verbindt.


Dankzij de voetbalcarrière van vader Geert zag de afgelopen maand 18 jaar oud geworden Bodi Brusselers het levenslicht in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, waar pa uitkwam voor achtereenvolgens Al-Nasr (1998-1999) en Al-Shaab (2000-2001). Al snel echter streek het gezin neer in Bavel, waar Bodi ging voetballen bij VV Bavel. In een vroeg stadium werd Bodi Brusselers opgepikt door de jeugdopleiding van NAC, waar hij momenteel al acht jaar voetbalt. In de voorbereiding op het huidige seizoen mocht hij zich tijdens een aantal oefenwedstrijden bewijzen en dat deed de aanvaller met verve. Het resulteerde in een officieel debuut tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht, waarin hij na een invalbeurt direct zijn eerste doelpunt maakte. Inmiddels staat de teller op vijf wedstrijden, waarvan Brusselers er twee in de basis startte.

Derde generatie

Brusselers, een exponent van de Jeugdopleiding van NAC, is geen onbekende naam voor NAC-supporters. Vader Geert, sinds juni 2015 bij PSV trainer van de ploeg tot 19 jaar, speelde in de periode 1992-1998 in het eerste elftal van NAC en was later jeugdtrainer en Hoofd Jeugdopleidingen van NAC. Opa Toon Brusselers was bovendien jarenlang actief bij PSV en zelfs vier keer international van Oranje. Bodi is hiermee - heel bijzonder - de derde generatie Brusselers die op hoog niveau carrière maakt in de Nederlandse voetbalwereld.

Stroomversnelling

Volgens Hans Smulders, technisch directeur van NAC, heeft Bodi het woensdagavond ondertekende contract helemaal zelf verdiend. “Jarenlang heeft hij keihard gewerkt in onze jeugdopleiding om de voetballer te worden die hij nu is. Hij heeft de stap weten te zetten van de jeugd naar het eerste elftal en moet nu weer de volgende stap maken. Wij hebben het vertrouwen dat hem dit gaat lukken. Bodi is een mooi voorbeeld voor de jonge voetballers in onze jeugdopleiding die ook elke dag keihard werken om hun droom te verwezenlijken." Bodi Brusselers zelf is natuurlijk meer dan in zijn nopjes met het contract “Het afgelopen jaar is alles echt in een stroomversnelling geraakt. Mijn debuut in het Rat Verlegh Stadion met direct mijn eerste doelpunt was een absoluut hoogtepunt tot nu toe en dat smaakt absoluut naar meer. Dat ik nu ook nog eens mijn eerste contract teken bij de club waar ik ben opgegroeid is voor mij absoluut een droom die uitkomt.”<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief