Logo internetbode.nl/moerdijk

Kerstmarkt in museum trekt bijna vijfhonderd bezoekers

KLUNDERT - De eerste kerstmarkt in het Vlasserij-Suikermuseum in Klundert trok zaterdag bijna vijfhonderd bezoekers, 494 om precies te zijn.


Dit aantal is zo precies bekend omdat de vrijwilligers van het museum een waterdicht systeem hebben om de binnenkomende bezoekers te tellen. Iedereen krijgt gewoon een visitekaartje in de handen gedrukt en dan is het aan het eind van de dag tellen hoeveel kaartjes er over zijn.

Graadmeter Het museum moet het aantal bezoekers tellen omdat dit aan het eind van het jaar voor de gemeente Moerdijk een van de graadmeters is om de populariteit van het museum in Klundert af te meten. Zaterdag zat het met die populariteit dus wel goed. Jos Huijbrechts, secretaris van het museum vertelt, dat het houden van de markt eigenlijk een probeersel is. Het pakt boven verwachting goed uit.

Getrakteerd De vele vrijwilligers hadden er dan ook alles aan gedaan om er een hele mooie kerstmarkt van de maken. Er was veel te zien, te ervaren en natuurlijk te snoepen. Dat begon al bij binnenkomst waar de kinderen en zij die zich nog kind voelden werden getrakteerd op een suikerspin. Omdat de inrichting van het museum maar op enkele punten was aangepast, was het wel dringen voor de vele bezoekers. Maar dat maakte het allemaal wel erg gezellig. Daarom bleven veel mensen, na enkele rondjes gemaakt te hebben, nog lang hangen in de verblijfruimte om te genieten van glühwein en erwtensoep.

Uitbreiden Volgens Huijbrechts zijn er nog wel mogelijkheden om de kerstmarkt uit te breiden en dat is men volgend jaar dan ook zeker van plan. In ieder geval waren de mensen die aan de andere kant van de kraampjes stonden prima te spreken over de omzet. Een van hen was Moniek van Gils, die tegen een aangepast decor foto’s maakte. Bij een suikermuseum hoort een suikerspin. BIJDRAGE TIES STEEHOUWER<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief