Afbeelding

Toren Stephanuskerk blijft en wordt gerestaureerd

Algemeen

MOERDIJK - De toren van de Stephanuskerk in Moerdijk dorp wordt gerestaureerd. Dat laat de Immanuelparochie weten. De werkzaamheden gaan maandag 18 april van start met het plaatsen van steigers, waar de toren helemaal in komt te staan.

Na het plaatsen van de steigers worden de week er op de antennes van de zendmasten verplaatst naar de buitenkant van de steigers. Dat gebeurt in verband met de veiligheid van de arbeiders in de toren.

Kooiladders De beton-restaurateur begint komende week al met de werkzaamheden: eerst op de onderste verdiepingen, omdat daar geen last is van de zendinstallaties. Daarna volgen de hogere verdiepingen. Alles bij elkaar wordt verwacht dat het totale karwei zo’n vier tot vijf weken in beslag gaat nemen. Eind mei worden er kooiladders tussen enkele verdiepingen vervangen of nieuw geplaatst.

Klok Van de klokken blijft er minimaal één hangen voor de tijdsaanduiding en als noodklok bij calamiteiten. De andere klokken hebben geen functie meer en worden verwijderd, mits dit niet te kostbaar is. Wat er met de kerk zelf gaat gebeuren is nog onduidelijk. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief