Stichting d’Engelenburg hoopt op veel Vrienden


MOERDIJK - De gemeente Moerdijk is een stichting rijker. Op 6 april ondertekenden Ellen en Marcel Deelen bij notaris Jongenelen in Fijnaart de akte waarmee d'Engelenburgh aan de Molenstraat in Fijnaart op cultureel gebied haar steentje bijdraagt.

En wat voor steen: sinds het begin van de activiteiten in september 2014 ging d'Engelenburgh als een speer. De initiatiefnemers, het echtpaar Ellen en Marcel Deelen, kijken met voldoening maar ook met verwondering terug op het tot nu toe behaalde succes. Klinkende namen traden reeds op in de voormalige pastorie van de roomkatholieke parochie in Fijnaart, waarvan die van de pianist Erwin Rommert Weerstra de meest recente is. Maar ook de jazz-activiteiten zijn een initiatief dat alom wordt gewaardeerd. In mei vindt Jazz met Pinksteren - met de Amerikaanse pianist Bram Wijnands - voor de 2e keer plaats.

Verschil

Het succes kwam eigenlijk als een verrassing. "Tijdens het monumentenweekend in september 2014 hebben we als proef ons pand opengesteld. De reacties waren fantastisch!", aldus Ellen Deelen. "De eerste muziekmiddag de maand erop was snel uitverkocht. Sindsdien zijn we steeds een beetje gegroeid," vult haar man aan. "Ja," zegt Ellen," gegroeid met de invulling, met de belangstelling en met de ervaring om de gasten te ontvangen. De ontvangst is belangrijk, mensen moeten zich 'uit' voelen. Niet voor niets hebben we het over 'gasten'. Juist daarin kunnen we het verschil maken". Naast muziekmiddagen hield het echtpaar ook literaire middagen en wordt er samengewerkt met de naastgelegen basisschool. "Voor kinderen is muziek, en eigenlijk alle vormen van cultuur, heel belangrijk. Daar moeten ze jong mee in contact komen," vindt Ellen, die zelf uit de zangwereld komt. "Het is fijn als ze de weg naar ons weten te vinden".

Toppianisten

De stichting heeft als doel het bevorderen van culturele activiteiten op het gebied van muziek, kunst en literatuur. Het onderbrengen van de activiteiten in een stichting, maakt het mogelijk gerichter te organiseren. Als stichting krijgt d'Engelenburgh ook meer armslag op cultureel en financieel gebied. Marcel: "Daarmee kunnen we nog meer kwaliteit in huis halen en dat komt weer ten goede aan het publiek". Zoals de Young Piano Masters Society, die jonge talentvolle pianisten begeleidt in hun carrière. d'Engelenburgh wordt een locatie waar de YPMS jaarlijks 6 concerten zal verzorgen. Jonge toppianisten - stuk voor stuk concourswinnaars - komen naar Fijnaart voor een exclusief concert. Het 1e vindt plaats op 29 mei. Daarmee stimuleert de nieuwe Stichting d'Engelenburgh niet alleen mogelijkheden voor bezoekers, maar ook voor artiesten op artistiek en cultureel gebied.

Vriendenkring

Het stichtingsbestuur zal worden ondersteund door een Raad van Advies, waarvan de leden hun kennis en ervaring inbrengen. Verder zijn er plannen voor het oprichten van een Vriendenkring, waarbij de Vrienden van d'Engelenburgh voorrechten en extra's genieten die het leven op cultureel gebied veraangenamen en de mogelijkheid biedt gezamenlijke interesses te delen. Deelen: "Dat kunnen thema-bijeenkomsten zijn, maar ook middagen of avonden met speciale gasten, of bekende artiesten die tussendoor een 'kleinigheidje' willen doen. Dat gaat vaak buiten de reguliere publiciteit om". De 1e vrijwilligers hebben zich ook al gemeld. "Daar zijn we heel blij mee," zegt Marcel, "want je bent als cultuuraanbieder toch ook afhankelijk van sponsoring en vrijwillige bijdragen. Ik hoop dat we veel Vrienden krijgen".

Al met al timmert de Stichting d'Engelenburgh behoorlijk aan de weg en de gemeente Moerdijk zal daarmee ongetwijfeld op cultureel gebied extra op de kaart worden gezet. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Tandartsassistente

Bergen op Zoom

Lokale ritrijder

Zundert / Rijsbergen

Productie Manager

Tilburg

CNC Frezer

Oudenbosch

Centralisten

Oss

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief