Deelnemers kinderoptocht in 2017. FOTO MONIEK HAVERKAMP
Deelnemers kinderoptocht in 2017. FOTO MONIEK HAVERKAMP Foto: Moniek Haverkamp

Carnavalsknutseldag voor kinderen

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZEVENBERGEN - Stichting Carnaval Zevenbergen helpt met bouwen voor de kinderoptocht tijdens de knutseldagen

Er zijn voor kinderen helaas vaak allerlei redenen waarom ze geen wagen kunnen bouwen voor, en dus niet mee kunnen doen aan, de Kinderoptocht. Ruimtegebrek, gebrek aan begeleiding of materiaal zijn er zomaar een aantal.
Daarom organiseert Stichting Carnaval Zevenbergen (SCZ) voor het zevende jaar op rij de knutseldagen in het Knijnekot, de bouwloods van SCZ, aan de Koekoeksedijk. In 2017 leverde dit project maar liefst 12 groepen voor de kinderoptocht.

Klutseldagen
De Zevenbergse jeugd kan op de bouwlocatie van SZC 4 weken lang naar hartenlust klussen aan een eigen carnavalswagen en zo uiteindelijk mee doen aan de Kinderoptocht (zaterdag 10 februari). In vier simpele stappen van idee naar plan, uitvoering en afwerking. Alles onder begeleiding van doorgewinterde carnavalsvierders en gerenommeerde wagenbouwers. Ook voor materiaal, zoals PVC pijp, verf, hout etc. wordt gezorgd.
De knutseldagen zijn 4 achtereenvolgende weken op zaterdagmiddag (vanaf 6 januari) en op woensdagmiddag (vanaf 10 januari). Op zowel zaterdag- als woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30. Meer informatie over de knutseldagen is te vinden in De Bult die vanaf 6 januari wordt verspreid en op www.carnavalzevenbergen.nl. Inschrijven kan via demeeuwkes@home.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief