Afbeelding

Kerstexpositie in De Schuur zeer in trek

Algemeen

ZEVENBERGEN - Tot en met 30 december is er een kerstexpositie van amateurkunstenaars te zien in theater De Schuur in Zevenbergen. Vol trots vertelt voorzitter Marlene Godschalk van de werkgroep Exposities van Stichting Cultuur Moerdijk dat de 46ste editie van de kerstexpositie wederom heel goed bezocht wordt.

De zestien amateurkunstenaars komen vanuit de hele regio. Toen de kerstexpositie voor het eerst gehouden werd, in 1972, kwamen de kunstenaars wel alleen uit de gemeente Zevenbergen en later Moerdijk, maar inmiddels hebben we dat gelukkig breder kunnen trekken zodat er meer diversiteit ontstaat", licht Godschalk toe. "Ik houd van kunst en bezoek regelmatig andere tentoonstellingen. Als ik daar iets zie wat ik interessant vind voor onze expositie, dan benader ik de kunstenaar. Andersom weten ook kunstenaars ons te vinden en nemen zij zelf het initiatief om deel te nemen."

Maquette De exposanten worden door Marlene altijd bijgestaan in het goed neerzetten van hun kunst. "Ik ben zelf geen kunstenaar, maar ik weet wel hoe je iets mooi moet presenteren." Klapstuk van deze tentoonstelling is dit jaar de maquette van de haven die Frans van der Put maakte op verzoek van de organisatie. "Hij knutselt altijd veel bij de Zeven Schakels en wij hebben hem benaderd of hij deze maquette voor ons wilde maken. Hij heeft er een goed jaar aan gewerkt." Voor de organisatie is het dan ook bijzonder prettig om te zien dat deze maquette door alle bezoekers met veel belangstelling wordt bekeken.

De kerstexpositie is tot en met zaterdag 30 december dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief