Vrijblijvend een Uurtje Actief

Door: Janny Mathijssen algemeen

ZEVENBERGEN - Nu alle drukte van feestdagen, jaarwisseling en opruimen van kerstboom en lichtjes achter ons ligt, kunnen we weer met frisse zin ons gaan richten op onze goede voornemens. Het begin lijkt niet zo moeilijk maar volhouden des te meer. Zeker als je er alleen voor staat valt het niet mee om in winterse omstandigheden je voornemen om meer te bewegen uit te voeren. En daar heeft Uurtje Actief natuurlijk wat op gevonden.

Met elkaar een uur bewegen, op je eigen niveau en met gelijkgestemden geeft je precies die boost die je nodig hebt om het vol te houden. En we weten allemaal hoe nodig dat beetje bewegen is. Ja, zelfs dat bescheiden uurtje in de week heeft invloed op uw gezondheid. Natuurlijk heeft u er lichamelijk voordeel van maar ook uw gevoel krijgt een positieve opkikker. Een uurtje met elkaar plezier hebben, lachen, je zorgen even vergeten, dat is waar wij voor staan. Ook voor u is er de mogelijkheid om dat eens vrijblijvend uit te proberen. Kom gerust meedoen want het verplicht u tot niets en wij vinden het super gezellig om nieuwe gezichten te zien en u op te nemen in de groep.


Scootmobielgroep
We hebben, behalve onze wekelijkse training, ook nog de mogelijkheid om met elkaar een wandeling te doen. Verderop leest u op welke dagen de activiteiten zijn. Of u komt alleen wandelen, dat kan ook. Onze net nieuw opgezette scootmobielgroep traint/rijdt weer op een ander tijdstip, maar ook daar bent u van harte welkom. Bij deze groep kunt u ook gewoon meefietsen. We rijden eens per maand een route door Zevenbergen met daaraan een leuke activiteit gekoppeld. De andere weken zijn wij een uurtje in beweging in het clubhuis van de honkbalvereniging met daarna een lekkere kop koffie/thee. En heeft u nog goede ideeën voor een van onze groepen, dan bent u extra welkom. Wij luisteren graag naar u en proberen uw wensen om te zetten in daden.

Scootmobielers zijn actief op maandagmiddag van 14 tot 15 uur; clubuis van de honkbalvereniging aan de Westrand 11 (naast Seolto). Wandelen doen we op maandagavond van 19 tot 20 uur. Startlocatie wisselt maar is op 8 januari bij het Gemeentehuis. Op 15 januari starten we bij de Aldi en een week er na (22 jan) bij de apotheek aan de Kerkhofweg. De trainingsgroep kunt u vinden in de kleine zaal van de Borgh op de woensdagavond van 19 tot 20 uur.
Verdere informatie kunt u opvragen bij Hetty Boeters 0624095240 of uurtjeactief@gmail.com. En binnenkort ook op onze spiksplinternieuwe website. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief