Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Lampionnenoptocht in plaats van kerstboomverbranding

Door: Peter Houtepen Algemeen

NOORDHOEK - Jarenlang organiseerde de Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek (SDN) aan het begin van het jaar een kerstboomverbranding in het dorp. Dat ging soms met vallen en opstaan omdat het de eerste weken van het nieuwe jaar vaak erg slecht weer is, maar de verbranding kon toch bijna altijd wel doorgaan. Behalve dit jaar. Nu zat het weer wel mee, maar er was geen terrein meer beschikbaar omdat het oude te koop staat.

Daarom werd er voor gekozen om dit jaar geen vuurtje te stoken, maar een lampionnenoptocht te houden. Daar is geen vuurtje meer bij nodig omdat ook hier de moderne techniek heeft toegeslagen in de vorm van een batterij en een gloeilampje.

Mager

Bijna twintig kinderen vergezeld van hun ouders verzamelden zich in de feestelijke verlichte zaal van café Noordhoek om de donkere avond in te duiken. Joyce Holterman van SDN vertelde niet helemaal te begrijpen waarom de opkomst wat mager was, maar er werd toch maar besloten van start te gaan. Een echte optocht werd het niet omdat bijna iedereen op eigen houtje vertrok. Een van de meelopende moeders: "In andere jaren liep er muziek voorop en bleef de boel toch beter bij elkaar."

Prijzen

Omdat Noordhoek een overzichtelijk dorp is kwam iedereen na een rondje lopen veilig terug in het café, waar een drankje voor de kinderen klaar stond. Voor de kinderen die zelf hun lampion hadden gemaakt waren er prijzen. Die werden gewonnen door Britt, Dean en Veerle. Zij waren creatief bezig geweest met touw en kartonnen bordjes die tegen elkaar waren geplakt. BIJDRAGE EN FOTO TIES STEEHOUWER 
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief