Afbeelding

Werkbudget voor alle stads- en dorpstafels in Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Alle stads-en dorpstafels die in de gemeente Moerdijk actief zijn krijgen een werkbudget van ieder 5.000 euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In 2017 kreeg Zevenbergen als laatste kern een gebiedsplan en ging de stadstafel van start. Alle kernen hebben nu een gebiedsplan en een stads- of dorpstafel.

Dit jaar spelen in geheel Moerdijk de stads- en dorpstafels een belangrijke rol als vertegenwoordigers van de bewoners en gaan zij het gesprek aan met de gemeente Moerdijk over zaken die spelen in en rond hun kern op terreinen als leefbaarheid en veiligheid. De volgende stap is zorgen dat de slagkracht van de stads- en dorpstafels groter wordt. Hiervoor zijn twee zaken essentieel: de vorm waarin zij zich organiseren en geld dat zij zelf kunnen gebruiken om zaken voor elkaar te krijgen.

Spelregels

Van het budget van 5.000 euro kunnen zij hun vergaderkosten betalen en lokale initiatieven ondersteunen. Dit zogenaamde kernbudget vervangt de huidige subsidies aan de stads- en dorpsraden. Eind 2018 moet duidelijk zijn wat de spelregels zijn die de stads- en dorpstafels hanteren en wat zij met hun budget gaan doen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief