Afbeelding

Tonpraters nemen afscheid van Parochiehuis Klundert

Door: Peter Houtepen Algemeen

KLUNDERT - Voor de negende maal werd zaterdag in het Parochiehuis in Klundert een tonpraatavond gehouden. Het was meteen ook de laatste keer omdat het gebouw wordt gesloten en plat gaat. Alleen het carnaval over enkele weken wordt er nog gehouden. Zowel het tonpraten als het carnaval verhuizen in 2019 naar de Niervaert. 

Prins Carnaval Wout I was over het aantal van zes dit jaar best tevreden. De eerste die in de ton van de voormalige tonprater Ad Driesprong kroop was Jan Eestermans, alias Jan de Kapper uit Moerdijk dorp. Hij mauwde er lustig op los en had zich vooral goed verdiept in de Klundertse mensen die in de zaal zaten en die flink op de hak werden genomen. Eestermans werd door Prins Wout I en de narrekus in het zonnetje gezet.

Perikelen

Uit Klundert deed Anneke Schneijderberg mee. Zij begon negen jaar geleden als Jaantje van de Voorstraat en nam in de negende editie afscheid van het Parochiehuis in diezelfde rol. Omdat ze in Klundert geboren en getogen is, nam ze op haar karakteristieke wijze de perikelen van haar stadgenoten door. De andere tonpraters waren André Geldtmeijer, Piet Vegers, Ronald Kustermans en Arie Schoofs. FOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief