De jongen hangt aan de trein terwijl deze station Zevenbergen binnenrijdt.
De jongen hangt aan de trein terwijl deze station Zevenbergen binnenrijdt. Foto: Screenshot

Treinsurfer The Climbing Dutchman slaat opnieuw toe

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ZEVENBERGEN - Een eerdere aangifte van ProRail heeft er niet voor gezorgd dat ‘The Climbing Dutchman’ het niet opnieuw aandurfde om te treinsurfen. Van station Lage Zwaluwe tot aan Zevenbergen hing de jongen aan de zijkant van de trein terwijl hij dit filmde voor zijn Youtube kanaal.

“Het is idioot gedrag en wij vinden dit echt onacceptabel”, aldus een woordvoerder van ProRail.  “Volgens mij heeft deze jongen geen flauw idee wat de risico’s zijn. Wij gaan sowieso opnieuw aangifte doen en willen kijken in hoeverre het mogelijk is om hier met Youtube iets aan te doen.” De video, die afgelopen zondag online kwam, is inmiddels offline gehaald, maar is nog op verschillende andere sites te zien.

In november vorig jaar plaatste The Climbing Dutchman al eerder een filmpje op Youtube, waarin te zien was hoe hij aan een rijdende trein hing. Toen deed ProRail ook al aangifte. Het is onduidelijk wat daar de uitkomst van is. “We hebben daar nog geen terugkoppeling van gekregen van justitie. Het heeft in ieder geval niet weten te voorkomen dat deze jongen het opnieuw doet.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief