Afbeelding

Weekmarkt voor de eerste keer op plein gemeentehuis

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Een grijze donderdagmiddag na carnaval, maar op het plein voor het gemeentehuis is het redelijk druk. Het is de eerste keer dat de weekmarkt daar staat voor een verhuizing van twee jaar en de reacties zijn, op een enkele wanklank na, vrij positief.

Lennert van Winkel van Daalder Kaas staat vanaf 2011 op de weekmarkt in Zevenbergen. Hij staat er naar eigen zeggen 'open minded' in en is tevreden met de compacte opstelling van de markt. "Niet iedere verandering is slecht. Ja, sommige mensen moeten misschien verder lopen en ik heb wat mensen gemist vandaag, maar er zijn ook mensen gekomen die ik nog nooit had gezien. Ik denk dat veel mensen hier nu langs de rotonde rijden en toch even een boodschap meenemen. Ik begrijp ook dat mensen sceptisch zijn in het begin, maar laten we eerst eens kijken hoe het hier gaat."

Compact

Ook John 'de Bakker' van bakkerij 't Stoepje ziet het positief in. Hij vindt het een leuke en compacte markt en krijgt goede reacties van zijn klanten. "Het enige nadeel vind ik dat je hier de winkels uit het centrum mist, maar aan de andere kant stonden we in het centrum ook wel heel uitgestrekt. Dit is een prima locatie."

Collega Marcus Teunissen van de groentekraam meent dat iedereen een beetje moet wennen. "Maar het valt niet tegen. Het is lastig een beeld krijgen deze week omdat het net na carnaval is, de Olympische Spelen zijn bezig waar mensen naar kijken en het is ook nog eens vakantie. Maar we gaan er positief in. De mensen zijn door de gemeente goed geïnformeerd via kranten en met de lichtbak hier op het plein."

Verder weg

Jannie Kleijwegt bezoekt de markt elke week en stelt dat ze wel even moet zoeken wie waar staat. "Het is iets verder fietsen voor mij, maar ik haal hier elke week mijn groenten en fruit en dat blijf ik doen."

Ook mevrouw Broeders bezoekt samen met haar kleinzoon elke week de markt. "Ik woon in het centrum, dus het is nu wel een stukje verder, maar dat hindert ons niet. We halen kaas en een snoepje", vertelt ze met een blik op haar fietsende kleinzoon.

Broeders stond vroeger zelf op de markt en stelt dat februari altijd een 'kwaaie maand' is. "Vakantie en carnaval, dat was toen al beroerd. Ik denk wel dat de winkeliers aan de haven er wat van gaan voelen, maar dat zal de tijd leren."

Parkeren

De verhuizing van de weekmarkt geldt zeker voor de komende twee jaar. In die periode wordt er gewerkt aan het uitgraven van de haven in het centrum.

Op de weekmarkt stonden donderdag twee verkeersregelaars die de mensen die een bezoek aan het gemeentehuis kwamen brengen een parkeerplek wezen. De komende maanden wordt het plein op marktdag afgesloten met dranghekken. Parkeren voor een bezoek aan de weekmarkt kan aan de voor- en achterkant van De Borg en bij Kasteeltuin.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief