Afbeelding

Voetbalkooi in Zevenbergen komt er, maar pas in 2019

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ZEVENBERGEN - Na lange tijd is besloten dat er dan toch een voetbalkooi in Zevenbergen komt, waar PvdA-raadslid Bisar Çiçek afgelopen mei al het initiatief voor nam. Tot deze maandag kwam er geen concrete stap vanuit het college.

“Goed nieuws, het is gelukt: de voetbalkooi komt er!! Hiermee is het doel bereikt”, schrijft Çiçek op Twitter. Dat nieuws kwam er nadat de PvdA Moerdijk het college door middel van raadsvragen aanspoorde om nog voor de zomer een voetbalkooi te realiseren.

De antwoorden op de raadsvragen zijn er inmiddels, maar de voetbalkooi gaat er niet voor de zomer van 2018 komen. Het college wil deze pas begin 2019 realiseren, aldus Çiçek. “Wat een traagheid bij een voorziening voor de jeugd die broodnodig is…”

Samen met het jongerenwerk, de buurtsportcoaches van Moerdijk Fit, de voorzitters van Seolto, Virtus en de Stadsraad Zevenbergen diende Çiçek het initiatiefvoorstel in. "Op dit moment is er voor de jeugd weinig tot geen plek om op een goede en veilige manier in het openbaar te voetballen, terwijl er wel behoefte naar is”, stelde Çiçek begin deze maand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief