Afbeelding

Jane Nagtzaam voorleeskampioen van gemeente Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Jane Nagtzaam van basisschool De Toren in Zevenbergen mag zich een jaar lang voorleeskampioen van de gemeente Moerdijk noemen. Uit handen van wethouder Thomas Zwiers heeft ze in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen de voorleesbeker van de gemeente Moerdijk in ontvangst mogen nemen.

Aan het jaarlijkse kampioenschap voor leerlingen van de basisscholen in Moerdijk deden vijftien kinderen mee, twaalf meisjes en drie jongens. In 2017 won Tim Heesterbeek. Hij zat naast Giselle Hopstaken van Bibliotheek VANnU en Thomas Zwiers in de jury. Volgens Hopstaken is het aantal jongens dat boeken leest een stuk minder dan het aantal meisjes.

De deelnemers kregen vijf minuten de tijd om een gedeelte uit hun favoriete boek voor te lezen. Nadat ze hadden verteld wie ze waren en waarom ze juist het boek hadden gekozen waaruit ze gingen voorlezen, gingen de meeste kandidaten voor de titel voortvarend van start. Daarbij was meestal goed te horen dat ze flink hadden geoefend. De voorleesniveaus lagen erg dicht bij elkaar zodat het voor de jury moeilijk was om een winnaar aan te wijzen. FOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief