Afbeelding

Vlag voor hoogste punt nieuwbouwwoningen Standdaarbuiten

Door: Peter Houtepen Algemeen

STANDDAARBUITEN - Op de plek van de voormalige Sint Antoniusschool in Standdaarbuiten is vrijdag door wooncorporatie Woonkwartier het hoogste punt gevierd van de vier nieuwbouwwoningen die daar gerealiseerd worden.

Het heuglijke feit werd gevierd in aanwezigheid van de aannemer, direct omwonenden, namens de gemeente Moerdijk wethouder Jaap Kamp en overige genodigden. Daarnaast waren ook de leerlingen van basisschool De Aventurijn van de partij. Een deel van hun school stond immers in het verleden op dit terrein. "In 2016 hebben we een stuk historie afgebroken door de sloop van de oude school", zo verklaarde Hans van Hees, manager Vastgoed van Woonkwartier, tegenover de ongeveer honderd aanwezige kinderen. "Jullie zijn de toekomst om aan deze plek een nieuwe betekenis te geven."

Vlag

De officiële handeling werd verricht door twee leerlingen uit groep 8 van De Aventurijn, Bryan Willems en Tom Hollander. Samen met Stef Rommens, de uitvoerder van BVR Groep, hesen zij de vlag naar het hoogste punt van de vier huurwoningen. De overige leerlingen zongen uit volle borst hun schoollied en wapperden uitbundig met het danslint, dat ze speciaal voor deze gelegenheid hadden gekregen. Na het vrolijke en kleurrijke spektakel trakteerde Woonkwartier alle aanwezigen op een worstenbroodje.

Onderdeel

Het kleinschalige nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van het plan van de herstructurering van het centrum van Standdaarbuiten. Voor de vier levensbestendige woningen is een deel van de oude Sint Antoniusschool gesloopt. Twee delen van het gebouw zijn blijven staan en verkocht aan particulieren. Ook is een stuk kavel verkocht aan een van de bewoners in de straat, die er een Bed & Breakfast gaat beginnen.

Open keuken

De woningen hebben een woonkamer en een open keuken van 33 m2, een slaapkamer, badkamer en twee toiletten op de begane grond zowel geschikt voor jong als oud. Op de eerste verdieping (65m2) wordt een ruime slaapkamer (13m2), bergruimten en een technische ruimte met onder andere cv-installatie gerealiseerd. De woningen krijgen daarnaast een tuin van ongeveer acht bij zes m2. FOTO WOONKWARTIER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief