Tbs voor zware mishandeling van vrouw in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De rechtbank in Breda heeft dinsdag een 31-jarige man uit Zevenbergen veroordeeld tot tbs met voorwaarden. De man gooide vorig jaar maart een 56-jarige vrouw van het balkon van een appartementencomplex aan de Aquamarijn-Amber in Zevenbergen nadat hij haar eerst mishandeld had. Het slachtoffer was de bovenbuurvrouw van de dader.


Op de avond van het misdrijf waren de man en zijn bovenbuurvrouw uit eten geweest. Na afloop daarvan gingen ze ieder terug naar hun eigen appartement. “Kort na thuiskomst is het gruwelijk misgegaan”, aldus het strafvonnis. De man ging naar het appartement van zijn bovenbuurvrouw en probeerde haar te doden door haar zwaar te mishandelen. Uiteindelijk sleepte hij zijn buurvrouw naar het balkon en duwde haar over de rand, waarna zij drie verdiepingen naar beneden viel. Een passant zag haar later in de struiken liggen en waarschuwde de hulpdiensten.

De vrouw raakte door de mishandeling en de val zwaargewond. In het ziekenhuis werd ze een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden. Ze bleek onder meer een bloeding in haar hoofd te hebben, kneuzingen van hersenweefsel en diverse fracturen. Haar beide ogen waren beschadigd en wel zodanig dat zij haar linkeroog nu moet missen.

In de slachtofferverklaring, die haar beide dochters voorlazen tijdens de zitting, liet de vrouw weten dat ze onbeschrijfelijke pijn voelt. “Ze heeft een gezicht dat niet van haar is, zo heeft de verdachte haar toegetakeld."

De dader wordt verdacht van poging tot doodslag. Omdat hij door gedragsdeskundigen ten tijde van het drama ontoerekeningsvatbaar is verklaard, kan hij niet tot een gevangenisstraf veroordeeld worden. Onderzoekers constateerden daarnaast dat de man tijdens de mishandeling een psychose had.

Behalve tbs met voorwaarden moet de de 31-jarige man uit Zevenbergen zijn slachtoffer ook bijna 54.000 euro aan schadevergoeding betalen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief