Stembureau in stationsrestauratie Zevenbergen gaat als een speer

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERDIJK - Tot 21.00 uur deze woensdag kan in de gemeente Moerdijk nog gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Verspreid over de gemeente kunnen stemgerechtigden terecht in een van de 22 stembureaus. Aan de verkiezingen in Moerdijk doen negen partijen mee: Onafhankelijk Moerdijk (OM), CDA, VVD, SP, Burger Belangen Moerdijk (BBM), PvdA, ChristenUnie, D66 en Moerdijk Lokaal.

Drukst

Om drie uur vanmiddag had een kwart (25,2 procent) zijn of haar stem uitgebracht. Veruit het drukst bezochte stembureau was toen stationsrestauratie Happy Dees in Zevenbergen met 40,4 procent. Minst bezocht, met 18 procent, was basisschool De Boemerang in Zevenbergen.

Wachten

De eerste stemmer meldde zich vanochtend al om 7.15 uur in stationsrestauratie Happy Dees in Zevenbergen. Hij moest een kwartiertje wachten, want eerder mocht hij de vakjes niet rood kleuren voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet. Voorzitter van het stembureau Monique van Ardenne bevestigt dat het de hele dag al goed doorloopt met stemmers. "De aanloop lijkt minder dan bij de landelijke verkiezingen, maar vooralsnog zijn we zeer tevreden."

Koffie

Omdat het stembureau tevens de mogelijkheid biedt om een kop koffie of iets anders te nuttigen, wordt door vele stemmers het nuttige met het aangename verenigd. En dat zorgt automatisch voor gezelligheid. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief