Nikki Bilsen: 'Het gaat om het totale pakket.' FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Nikki Bilsen: 'Het gaat om het totale pakket.' FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Nikki Bilsen finalist Miss Teen of Noord-Brabant

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - De 17-jarige Nikki Bilsen uit Zevenbergen doet op 22 april mee aan de finale van Miss Teen of Noord -Brabant die plaatsvindt in Waalwijk. Samen met zestien andere jonge dames tot achttien jaar werd zij uitgekozen uit de meer dan honderd aanmeldingen voor deze Miss titel. Een titel die Nikki heel graag wil winnen, omdat zij dan door mag naar de landelijke finale van Miss Teen of the Netherlands, die in september van dit jaar wordt gehouden.

Missverkiezingen worden over het algemeen geassocieerd met schoonheid en size zero. Dat gaat niet op voor de verkiezing waar Nikki aan meedoet. "We hoeven helemaal niet in maatje 34 te passen en een perfect uiterlijk is ook niet belangrijk. Het gaat om het totale pakket", vertelt ze. Mooi zijn is voor Nikki Bilsen ook niet de reden waarom ze meedoet. "Het gaat helemaal niet om de buitenkant, maar juist om de binnenkant", vertelt ze. "Ik wil door mee te doen graag andere mensen inspireren en laten zien dat je altijd jezelf moet zijn en blijven."

Castingdag

De Zevenbergse heeft al een klein beetje ervaring in de modellenwereld. Zo schitterde ze bijvoorbeeld al eens in een bruidsreportage. Toen wat mensen in haar naaste omgeving haar bleven zeggen dat ze hier wat meer mee moest doen, besloot ze de stap te nemen om zich in te schrijven voor de verkiezing van Miss Teen of Noord-Brabant. Ze stuurde een aantal foto's van zichzelf op en werd uitgenodigd om deel te nemen aan de castingdag, die op 4 maart is gehouden in Etten-Leur. Deze dag bestond uit een voorstelronde, een bikinironde en een Engelse vragenronde en daar sloeg ze zich goed doorheen.

Uitdaging

Dat was het begin van het mooie avontuur waar ze nu voor staat. Nikki ziet haar deelname als een grote uitdaging. "Ik kan er heel veel van leren en vindt de ervaring tot nu toe al ontzettend leuk."

De Miss Teen of Noord-Brabant verkiezing is gekoppeld aan een goed doel, namelijk de LINDA.foundation. Ook dat spreekt Nikki erg aan. "We hebben als finalisten op 31 maart voor dit goede doel auto's gewassen bij Hommel in Etten-Leur." Daarnaast heeft ze met een aantal andere finalisten gecollecteerd op straat in Breda en zelf heeft ze ook nog statiegeld ingezameld. "Alle donaties zijn welkom" voegt Nikki toe. Want ook dat doet een Miss; zich inzetten voor goede doelen.

Doneren kan via: www.actievoorlindafoundation.nl/actie/nikki-bilsen

Trots

In het dagelijks leven volgt Nikki Bilsen een modeopleiding aan het Florijn College in Breda. Ze voelt zich enorm gesteund door haar omgeving bij het Miss-avontuur. "Mijn ouders en zussen zijn heel trots op me, maar ook mijn vriend Jorn en al mijn vriendinnen." En die vriendinnen zijn er alleen maar meer geworden. "Het wereldje is bij lange na niet zo eenzaam als dat ik ooit wel eens dacht, want naast de geweldige en leerzame ervaring heb ik er in korte tijd ook een heleboel vriendinnen bij gekregen. En dat is al winst op zich."

Wil je stemmen op Nikki? http://missbeautynetherlands.com/finalisten-noord-brabant-2018



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief