Foto: Addo Sprangers

Bewoner en alerte getuigen zorgen voor aanhouding woninginbrekers Noordhoek

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

NOORDHOEK - De politie heeft maandag rond 16.30 uur twee mannen opgepakt in Dordrecht nadat zij in Noordhoek hadden geprobeerd in te breken. De arrestaties zijn onder meer te danken aan de bewoner van het huis en twee alerte getuigen.

De twee mannen klommen maandag over de schutting bij een woning aan ‘t Reekje in Noordhoek, nadat zij bij het huis hadden aangebeld. Met een koevoet in de hand werden ze bij de achterdeur betrapt door de bewoner. De mannen sloegen even later op de vlucht door in een auto te stappen en weg te rijden. Vlak daarvoor lukte het de bewoner om een steen door de ruit van de auto te gooien en de politie te waarschuwen.

Verder onderzoek leidde de politie naar Dordrecht, waar op de Maasstraat de auto met een kapotte ruit werd aangetroffen. Samen met de politie uit Dordrecht werd een zoektocht op touw gezet om de inzittenden te achterhalen. Op aanwijzingen van twee getuigen vonden agenten onder de Prins Hendrikbrug twee mannen die aan het signalement voldeden. De auto van het tweetal is in beslag genomen voor verder onderzoek. De mannen van 52 en 45 jaar zitten vast en worden verhoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief