Foto: Addo Sprangers

Aanhoudingen bij hennepdrogerij in Noordhoek na achtervolging door weilanden

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

NOORDHOEK - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op de Vlietweg in Noordhoek nadat in een loods een hennepdrogerij werd aangetroffen.

Agenten kregen rond 19.30 uur een melding van een inwoner van Noordhoek dat er een onbekende man door enkele tuinen aan de Weeldijk liep. De politie trof vervolgens op de Noordhoeksedijk een kletsnatte man zonder schoenen aan. Hij vertelde dat hij met een vuurwapen was bedreigd door twee mannen in een loods aan de Vlietweg.

Sloot
De 43-jarige Rotterdammer werd door de agenten meegenomen naar de loods. Op het moment dat zij het erf opreden, rende een andere man weg richting de weilanden. Na een korte achtervolging werd hij gewond uit de struiken gevist. Vermoedelijk was hij geblesseerd geraakt tijdens een sprong over een sloot. Deze 37-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de wet wapens en munitie. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. Tijdens zijn fouillering werden in een heuptasje enkele vuurwapenpatronen gevonden.

Modder
Tijdens de inspectie van de loods sloeg opnieuw een man op de vlucht. Hij dacht te kunnen ontsnappen door in een sloot te springen. Hij zakt echter onmiddellijk tot zijn middel weg in de modder en kwam niet ver. Ook deze 29-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden op verdenking van bedreiging.

Hennepdrogerij
In de loods werden aparte ruimtes gebouwd die gebruikt werden voor de opslag van gedroogde hennep. Ook was er een hennepdrogerij in ondergebracht. In totaal is grofweg 195 kilo henneptoppen in sealbags in beslag genomen.

Vuurwapen
Omdat er mogelijk ergens een vuurwapen lag op het terrein, werd een politiehond ingezet die gespecialiseerd is in het opsporen van wapens. Het vuurwapen werd uiteindelijk gevonden. Verder is nog een gestolen auto in beslag genomen en een ‘jammer’. Een ‘jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- (waaronder de portofoons van de politie) en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt.

Getuigen gezocht
De recherche is een onderzoek gestart. Alle drie de mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepdrogerij. Het lijkt er op dat nog meer personen betrokken zijn bij deze zaak. Op het moment dat de eerste politie-eenheid bij de loods aan kwam rijden, vertrokken er namelijk twee auto’s met daarin diverse passagiers.

Het gaat om een donkere personenauto model station en een zilverkleurige Volkswagen Golf. Deze reden weg richting de Noordhoeksedijk en zijn niet meer aangetroffen. De drie aangehouden mannen zitten nog vast voor verhoor en nader onderzoek. De huurder van de loods, een 36-jarige man uit Vlaardingen, heeft zich gemeld bij het bureau in Vlaardingen. De politie vraagt getuigen zich te melden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief