Archieffoto
Archieffoto Foto: Politie

Hennepkwekerij en twee enorme energierekeningen in Moerdijk

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

MOERDIJK -  De politie heeft maandag twee adressen onderzocht in de gemeente Moerdijk om te controleren of er hennep gekweekt werd. In een van de gevallen werd een werkende hennepkwekerij ontdekt.


Standdaarbuiten

In een woning aan de Groene Slinger in Standdaarbuiten vond de politie in twee slaapkamers en op zolder drie kweekruimtes met in totaal 300 hennepplanten. In deze ruimtes werden ook droognetten aangetroffen waarop in totaal 4500 gram gedroogde henneptoppen lagen.

De elektriciteit in de woning was niet afgetakt, maar de energiemeter bleek gemanipuleerd te zijn, zodat de juiste afname niet werd geregistreerd. Er is niemand aangetroffen in de woning. De hennepkwekerij is in beslag genomen en ontmanteld. De woningstichting meldde dat de huur opgezegd zou worden.

De huurder van de woning legt later deze week een verklaring af bij de politie. Alle inbeslaggenomen goederen en de hennepplanten zijn vernietigd.

Zevenbergen

In een pand aan de Koekoeksedijk in Zevenbergen werd eveneens een onderzoek ingesteld naar een vermoedelijke hennepkwekerij. Er is geen werkende hennepkwekerij gevonden, maar er was wel een illegale aansluiting op het energienetwerk gemaakt.

Energierekeningen

Na betaling van enkele forse energierekeningen zullen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief