FOTOALBUM

Warmte op Koningsspelen in Zevenbergen en Klundert

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN/KLUNDERT - Op de tweede zomerse dag van dit jaar deden zo'n 600 basisschoolleerlingen van de bovenbouw vrijdag mee aan de Koningsspelen in Zevenbergen en Klundert.

Verschillende sportverenigingen uit deze kernen stelden hun faciliteiten voor deze spelen beschikbaar. Onder begeleiding van leerlingen van havo-3 van het Markland College, die hiermee hun maatschappelijke stage invulden, werd er naar hartenlust gesport en vooral heel veel plezier gemaakt.

Fiets

Na de gezamenlijke openingen in Klundert en Zevenbergen stapten de kinderen op de fiets om in groepjes van de ene naar de andere sportvereniging te rijden. De leerlingen brachten bij elke vereniging twintig minuten door en deden er allerlei verschillende oefeningen en spelletjes.

In Klundert deden korfbalvereniging DSO Klundert, KTV van Polanen, Spido Klundert, Danspodium Reflex en vv Klundert mee aan dit festijn. De leerlingen uit Zevenbergen bezochten vv Seolto, Seven Hills, Hockeyclub Zevenbergen, handbalvereniging Groene Ster, AZTV Zevenbergen en tennisvereniging De Lobbelaer. 

Water

Kitty Verdaas van meerMoerdijk was aanwezig bij de handbalvereniging omdat zij daar naast spelend lid ook trainster is. Bij het bedenken van de oefeningen hier hadden ze er op voorhand al eentje bedacht waarbij water een rol zou spelen. Vanwege het warme weer werd daar te plekke nog meer water aan toegevoegd. Zo zorgde een sproeier voor heel veel natte kinderen die gilden van plezier. FOTO'S MIRYAM VAN DER STEE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief