Wethouder Thomas Zwiers opende de beurs op een solex. FOTO TIES STEEHOUWER
Wethouder Thomas Zwiers opende de beurs op een solex. FOTO TIES STEEHOUWER

Beurs brengt ondernemers bij elkaar

Door: Peter Houtepen Algemeen

KLUNDERT - Alles was er tijdens de eerste ondernemersbeurs van organisator Ingrid Kleijn op gericht om de deelnemende ondernemers bij elkaar te brengen. Dat lukte in de Stad Klundert prima omdat de sfeer in het voormalige kerkgebouw uitstekend was. Dat begon al bij binnenkomst, waar de bezoekers over een helrode loper naar binnen schreden. Binnen liepen zij tegen een woud van banners aan, die er voor zorgden dat iedere exposant als het ware kon beschikken over een piepklein kamertje.

Alles zag er voor de opening al kleurig en spic en span uit. Dat kwam onder andere ook door het ontvangstcomité van enkele leden van toneelgroep Snippers, die de bezoekers ontvingen als bisschop en twee nonnen. Een bisschop heeft Klundert nooit gehad, maar wel een nonnenklooster die vijf zusters herbergde. 

Plaza
Het inleidende praatje werd gedaan door Ingrid Kleijn van Moerdijk Business Plaza. De over het hele land te vinden plaza's stellen zich ten doel om bedrijven, voor wat het hun diensten betreft, bij elkaar te brengen. Kleijn: "Er zijn in de gemeente Moerdijk bijna 3.500 bedrijven die vaak niet weten wie hun naaste buren zijn en daar willen wij met onder andere deze beurs verandering in brengen."

Popelen
Voor de beurs hadden zich 33 bedrijven ingeschreven, waarvan de standhouders stonden te popelen om met hun buren of met de bezoekers kennis te maken. Maar eerst moest de beurs worden geopend. Deze eer viel wethouder Thomas Zwiers te beurt, die hieraan voorafgaand vertelde het een prima idee te vinden om naast het ondernemersontbijt van de gemeente een dergelijke ondernemersbeurs te houden. Als openingshandeling moest de wethouder, samen met twee dames, een ritje maken rond de Bottekreek op een solex. Het drietal ging er als een speer vandoor en Zwiers had er blijkbaar zoveel lol in dat hij nog enkele malen de bocht nam. Kleijn liet weten dat zij op het idee van de solexen was gekomen omdat een ondernemer in Moerdijk dorp met het plan rond loopt om deze bromfietsen te gaan verhuren.

Advocaatje
De bijna veertig standhouders vertoonden een grote afwisseling. Bij Roks streekwinkel kon men proeven van de uit eigen appels geperste appelsap en even verderop werden de bezoekers getrakteerd op een advocaatje met slagroom bij een advocatenkantoor. Energiek Moerdijk wees de ondernemers op de mogelijkheden om niet alleen energie te besparen, maar ook om deze terug te winnen. In het najaar houdt deze club een inspiratietoer duurzame energie voor het midden en klein bedrijf. Van dat kleinbedrijf waren veel ondernemers aanwezig Naast voorlichting werden er in een aparte ruimte ook workshops gegeven. De ondernemersbeurs wordt in 2019 gehouden op donderdag 18 april. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief