Wim en Nellie van Pul-Gommers. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Wim en Nellie van Pul-Gommers. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Nellie en Wim van Pul-Gommers zestig jaar getrouwd

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Nellie en Wim van Pul-Gommers vieren op 21 mei dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Dat doen ze met een groot feest bij hun favoriete etablissement Kir Royal in Schijf. Ze hebben er zin in, want het echtpaar Van Pul is nog zeer levenslustig ondanks de leeftijd. Nellie is 86 en Wim wordt binnenkort zelfs 89.

Ze leerden elkaar kennen via een nicht van Wim, die toevallig een goede vriendin was van Nellie. Hij viel haar meteen op. "Hij had heel mooi blond haar", vertelt ze. Het is nu nog steeds van lichte kleur, maar de tint is veranderd van blond naar witgrijs. Na de eerste ontmoeting gingen ze samen naar de Roosendaalse kermis. Wim bracht Nellie naar huis en toen was het 'aan'.

Lourdes

"Mijn zussen gingen even daarvoor naar Lourdes en ik heb ze gezegd dat ze maar moesten bidden voor een vriend voor mij. Nou dat is gelukt hoor", lacht Nellie. In hun verkeringstijd pendelden ze heen en weer tussen de ouderlijke boerderijen. Wim woonde in Rucphen met zijn ouders, drie boers en twee zussen waarvan hij de oudste was. De boerderij waar Nellie opgroeide stond in Roosendaal waar zij als zesde van acht kinderen haar steentje bij moest dragen thuis. "Ik moest echt hard werken, want al mijn zussen waren bedlederig." Haar droom om naaister/coupeuse te worden, kwam dan helaas ook niet uit. Later leerde ze middels cursussen alsnog kleding te maken en dat heeft ze tot op late leeftijd met heel veel plezier gedaan.

Aanbod

Wim is na de lagere school bij zijn vader op de boerderij gaan werken. "Mijn vader wilde dat alle zoons boer gingen worden. Ik heb gezegd dat hij mijn jongere broers moest laten studeren. Dat gebeurde ook." Toen Wim benaderd werd door de directeur van de Middelbare Landbouwschool uit Rotterdam voor een functie bij de Rijkslandbouw Voorlichtingsdienst heeft hij die uitdaging drie jaar voor zich uitgeschoven. De broer die zijn plaats in moest nemen op de boerderij, moest namelijk eerst nog in dienst. Pas toen kon Wim ingaan op het mooie aanbod en daar heeft hij nooit spijt van gehad. Want zijn werk werd zijn grootste hobby.

Pensioen

Wim en Nellie trouwden en gingen in Zevenbergen wonen, waar Wim toen al een aantal jaren werkzaam was voor nog steeds de Rijkslandbouw Voorlichtingsdienst. Hun huis stond aan de Hazeldonkse Zandweg. Daar woonden ze 43 jaar lang en hier werden hun dochter Marjolein en zoon Arjan geboren. Nellie zorgde dat thuis alles op rolletjes verliep en Wim reisde voor zijn werk, inmiddels in het bedrijfsleven, heel wat landen af. Met plezier, want zodra hij vertelt over zijn werk gaan zijn ogen glimmen. Toen hij dan ook met pensioen ging op zijn 62e liet hij zijn werk niet helemaal los. "Ik ging nog twee tot drie dagen per week wat adviezen geven", vertelt hij. Toen Wim zijn baas aan Nellie vroeg of hij 'misschien Polen nog mocht doen', antwoordde Nellie resoluut nee. Ze vond het mooi geweest.

Hartpatiënt

Zeventien jaar geleden verhuisden ze van hun vrijstaande paleisje met de heerlijke grote tuin naar het appartement aan de Schuttersweg. Hier wonen ze ook heel graag en de contacten met de medebewoners zijn dusdanig goed dat ze met de bus naar het huwelijksfeest komen. Wim en Nellie kijken met een grote glimlach terug op de zestig jaar die ze er als echtgenoten op hebben zitten. Ze hebben het goed gehad samen en dat is nog steeds zo. Al zijn ze allebei hartpatiënt, daar is weinig van te merken. Met de auto gaan ze er nog regelmatig op uit. Nellie rijdt niet meer zelf, maar Wim nog wel, zolang hij kan en mag. Ze hopen op minimaal nog vijf jaar erbij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief