Désirée Brummans (midden) wordt in het nieuwe college wethouder voor het CDA als opvolger van Jaap Kamp. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Désirée Brummans (midden) wordt in het nieuwe college wethouder voor het CDA als opvolger van Jaap Kamp. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Moerdijk krijgt wederom coalitie van OM, VVD en CDA

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Onafhankelijk Moerdijk (OM), VVD en CDA hebben, met begeleiding van informateur Heleen van Rijnbach-de Groot, overeenstemming bereikt over het vormen van een coalitie in de gemeente Moerdijk. Daarmee krijgt Moerdijk dezelfde coalitie als de afgelopen acht jaar.

OM, VVD en CDA streven er naar om tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 mei een coalitieakkoord te presenteren. "De bouwstenen daartoe zijn inmiddels geïnventariseerd en in grote lijnen heeft men overeenstemming over het akkoord bereikt en wordt aan de afronding daarvan gewerkt", laat Van Rijnbach als informateur weten.

De drie partijen hebben daarnaast overeenstemming bereikt over de kandidaat-wethouders. Onafhankelijk Moerdijk gaat de huidige wethouders Jack van Dorst en Eef Schoneveld voordragen en de VVD huidig wethouder Thomas Zwiers. Namens het CDA wordt Désirée Brummans voorgedragen als opvolger van Jaap Kamp, die eerder zijn afscheid al had aangekondigd. OM, VVD en CDA hebben samen 15 van de 25 raadszetels in de gemeenteraad.

In de voorbije periode waren pogingen om een coalitie te vormen tussen OM, VVD en Moerdijk Lokaal enerzijds en OM, VVD, CDA en PvdA anderzijds mislukt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief