Wethouder Thomas Zwiers aan de start in Willemstad met de bakfiets en met daarin twee van zijn dochters. FOTO TIES STEEHOUWER
Wethouder Thomas Zwiers aan de start in Willemstad met de bakfiets en met daarin twee van zijn dochters. FOTO TIES STEEHOUWER

Opening Zuiderwaterlinie in Willemstad per bakfiets

Door: Amber Kuijs algemeen

WILLEMSTAD - Een flinke delegatie van de ANWB was zaterdag naar Willemstad gekomen om de Zuiderwaterlinie, deel Stelling van Willemstad, te openen. Op de parade was een kraam ingericht waar de mensen die met de fiets op pad gingen proviand voor onderweg meekregen, een rugzakje met inhoud en natuurlijk een routeboekje.

Van deze faciliteiten maakten vier fietsers gebruik, die samen met wethouder Thomas Zwiers op de bakfiets, met daarin twee van zijn dochters, op pad gingen. De wethouder was vanuit Zevenbergen op zijn bakfiets met trapondersteuning naar Willemstad gekomen. Voor zijn tocht terug over de Buitendijk langs het Hollands Diep werd hij uitgewuifd door Arie Bakker van de ANWB.

Fietsknooppunten

Langs de linie zijn vijf routes uitgezet die verbonden zijn via de bekende fietsknooppunten. De routes zijn rond de 40 kilometers lang, maar juist omdat ze met elkaar verbonden zijn kan ook een veelvoud van deze afstand worden gefietst. Het deel Stelling van Willemstad voert de deelnemers langs Klundert, Zevenbergen, Standdaarbuiten, Stampersgat, Helwijk en Willemstad. In het routeboekje staat een schat aan informatie over de historie van het gebied. Arie Bakker vertelt dat de informatie verkregen is van internet en van de diverse heemkundekringen. De route voert de fietsers langs vestingen, forten en heel veel mooie vergezichten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief