Afbeelding
FOTOALBUM

Vierdaagses met vallen en opstaan

Door: Amber Kuijs algemeen

MOERDIJK- Na de avondvierdaagse van Standdaarbuiten konden de wandelaars binnen de gemeente Moerdijk afgelopen week aan de wandel in Zevenbergen, Fijnaart, Willemstad en Moerdijk. Niet vier dagen maar drie, omdat de eerste avond op dinsdag door het slechte weer, met veel onweersdreiging, afgelast moest worden. Gelukkig was het op woensdag en donderdag prima weer maar zorgde de vrijdag weer voor veel vraagteken door de regen. De meegenomen paraplu's waren niet voor niets uit de kasten gehaald.

In Willemstad gingen 230 wandelaars van start en achttien rolstoelers. Deze laatste categorie begon en eindigde bij de Veste en Theo Holla zorgde er voor dat alles prima verliep. De wandelaars die bij de kantine van VV Kogelvangers vertrokken deden dat onder de supervisie van Annemarie de Heer en Analise Kavelaars. Zij hadden een heel plan bedacht om alles in goede banen te leiden. Dat plan bestond er uit dat de bijna 250 wandelaars in twintig groepen werden verdeeld die om de zoveel tijd van start gingen. Door dat systeem ontstonden er geen opstoppingen en verliep alles erg soepel. Iedere deelnemer ging op pad met een knipkaart, die met een ouderwetse conducteurstang op diverse plekken van een gaatje werd voorzien. Vooral de kleine kinderen vonden dat prachtig. Het startschot werd gegeven door John Pijper, de man die al 33 jaar voorzitter is van VV Kogelvangers. Er deden dit jaar in Willemstad iets minder wandelaars mee omdat groep acht van de Singelschool op schoolkamp was.

Zeventigjarig bestaan
De avondvierdaagse in Fijnaart stond in het teken van het zeventigjarig bestaan van de organisator, de Jeugd- en Sportvereniging De Kieviten. Er gingen 371 wandelaars van start en dat waren er iets meer dan vorig jaar. De Julianaschool leverde met 168 kinderen de meeste deelnemers, gevolgd door de Kennedyschool met 86. De meeste kinderen liepen de 5 kilometer. Op vrijdag goot het bijna de hele avond van de regen en dat leverde dus veel paraplu's op. De ouderen van de Fendertshof zaten deze keer niet op het terras om de lopers te verwelkomen, maar lekker binnen achter het glas. Nadat iedereen zich had verzameld ging het op muziek van Oranjevaan naar de Parel waar iedereen zijn medaille kreeg.

Ouders en grootouders

In Zevenbergen gingen ruim negenhonderd wandelaars van start, maar volgens de organisatie waren dat er met de ouders en grootouders bij misschien wel drieduizend. Zij werden op de laatste avond begeleid door het Boskappelletje uit Etten-Leur en Oranje Garde uit Klundert.

In Moerdijk dorp waren er ruim zeventig deelnemers. De organisatie was ook dit jaar weer in handen van SKW De Klavers. FOTO'S TIES STEEHOUWER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief