Afbeelding
FOTOALBUM

Genieten geblazen bij taptoe Oranje Garde in Klundert

Door: Bregje Kop Algemeen

KLUNDERT - Een heerlijke zomeravond, bijna geen wind en een goed stukje muziek. Wat wil je nog meer? Zo dachten er zaterdagavond veel mensen over die de taptoe van de Oranje Garde op het bastion van de vroegere Hilsepoort in Klundert bezochten.

Een hele mooie taptoe met op het menu optredens van de Oranje Garde zelf, de jeugdafdeling, de Marchingband Amigo uit Leiden, het Jachthoornkorps Showband Urk, Drumband Rhenen, Excelsior uit Delft, Concento uit Breda en de meisjes van de dansgroep Reflex uit Klundert. Een heel mooi menu met een heel lekker toetje. Voor dat toetje zorgde Désirée Brummans, het kersverse lid van het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk, die aan het slot van de taptoe meedeelde dat de gemeente besloten had om de garde 4.000 euro extra subsidie toe te kennen uit de pot regio overstijgende evenementen.

Bedoeling

De bedoeling van deze eenmalige subsidie is om plaatselijke verenigingen financieel te steunen bij het organiseren van evenementen die de potentie hebben om de gemeente Moerdijk nog meer op de kaart te zetten. Brummans: "Deze hoek van Noord-Brabant heeft weinig evenementen die buiten de regio bekend zijn en wij willen als gemeente dan ook de verenigingen en stichtingen stimuleren om regio overstijgende evenementen te organiseren of in stand te houden." Zelf genoot ze dan ook zichtbaar samen met vele anderen van de verrichtingen van de korpsen op de prachtige locatie. Het spits van de avond werd afgebeten door de jeugdafdeling van de Oranje Garde, die er samen met de meisjes van dansgroep Reflex voor zorgde dat het begin van de taptoe fris begon. Daarna volgden in hoog tempo de optredens van de andere deelnemers.

Stimulans

Ook de Oranje Garde zelf verzorgde, met aan het hoofd de nieuwe tamboer maître Denise Rovers, een prima optreden. Michel van Alphen van de garde vertelt dat het verlenen van de extra subsidie van de gemeente een prima stimulans is om er over twee jaar een nog mooiere taptoe van te maken. "Veel korpsen willen naar Klundert komen vanwege de unieke locatie. Meestal vinden de taptoes plaats op voetbalvelden en die zijn zo groot dat de muziek vaak verdwijnt in de ruimte."

Ook voor het publiek is het bastion een prima locatie. Vanaf de wal om het bastion is alles goed te volgen en het geluid blijft als het ware een beetje hangen, wat een mooi effect geeft. Veel korpsen probeerden hun optreden nog aantrekkelijker te maken door humoristische elementen toe te voegen. Zo hielden de muzikanten van de Oranje Garde een schijngevecht met hun instrumenten en liep er bij Concento een schattige kleine mascotte mee. FOTO'S TIES STEEHOUWER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief