Afbeelding
Foto: Gemeente Zevenbergen / ARTIST IMPRESSION

Gemeente Moerdijk houdt infomarkt over de Roode Vaart

Door: Guus Arnouts Algemeen

ZEVENBERGEN - De heropening van de Roode Vaart begint steeds meer vorm te krijgen. Voor geïnteresseerden organiseert de gemeente Moerdijk daarom op maandag 18 juni een informatieavond over het grootscheepse (water)bouwproject in het hartje van het dorp. 

Bezoekers zijn van harte welkom om informatie in te winnen over de aanleiding van het project, de bouwtechnieken en ook omgevingszorg, meldt de gemeente. De inloopbijeenkomst wordt gehouden van 16.00 tot 20.00 uur.

Drie onderdelen
De drie eerder genoemde punten staan in nauw verband met de totstandkoming van het project. Zo is er informatie over de rol van de Roode Vaart als zoetwatervoorziener in de regio en wordt er ook verteld over de bouwtechnieken en het onderzoek naar niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is ook de omgeving een belangrijk punt waar de gemeente en aannemers rekening mee willen houden. Zo wordt er gekeken naar de hinder van de werkzaamheden en hoe dit in de gaten wordt gehouden. Ook is er de mogelijkheid om informatie over een klachtenpunt in te winnen. Vertegenwoordigers van het projectteam en de aannemerscombinatie zijn aanwezig om uitleg te geven en de bezoeker te voorzien van antwoord op hun mogelijke vragen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief