De kinderen mochten stemmen.
De kinderen mochten stemmen. Foto: Gemeente Moerdijk

Leerlingen kiezen voor nieuw dorpshart Moerdijk

Door: Guus Arnouts Algemeen

MOERDIJK - De Heilige Stephanuskerk gaat per 21 juni tegen de vlakte, maar wat komt er voor in de plek? Leerlingen van IBS de Klaverhoek mochten een geschikte invulling van de kerk en daarmee het dorpshart kiezen.

Drie huisaannemers werd gevraagd om een speelzone op de vrijgekomen ruimte in het dorpshart te ontwerpen. De schoolgaande jeugd koos massaal voor het ontwerp van Boerplay, wat een groots uitgevoerd klim- en klauterrek voorstelt. De aantrekkelijkheid van en de variatie in de speeltoestellen was de doorslaggevende factor voor veel kinderen, laat de gemeente Moerdijk weten in een persbericht.

Voor ieder wat wils
Het ontwerp heeft mogelijkheden voor iedere leeftijdsgroep. De leerlingen zijn blij dat ze betrokken zijn bij het hele keuzeproces. Reacties als: ‘Eindelijk een grotere speeltuin in Moerdijk en voor grotere kinderen.’ of: ‘Kunnen wij eindelijk ook eens kiezen wat er gaat gebeuren in Moerdijk.’ waren niet van de lucht. 

Realisatie centraal
Tijdens de dorpsavond op 20 juni staat de invulling van het dorpshart centraal. De symbolische start van de sloop van de kerk vindt dan ook die dag plaats. De leerlingen van De Klaverhoek openen de nieuwe speelplek op een later tijdstip. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief