CDA stelt vragen over verkeersoverlast Oudendijk en Kreekdijk Standdaarbuiten

  algemeen

STANDDAARBUITEN - De CDA-afdeling van de gemeente Moerdijk stelt vragen aan het college van burgemeester & wethouders over de verkeersoverlast op de Oudendijk en Kreekdijk in Standdaarbuiten. Bewoners vragen al lange tijd aandacht voor de verkeersoverlast en de schade die dit veroorzaakt heeft aan hun woningen. Daarnaast hebben zij ook zorgen over de toename van vrachtverkeer vanwege de herstelwerkzaamheden aan de Keenesluis aan de Barlaakseweg. 


Ambtenaren hebben al meerdere woningen bezocht en hebben de schade aan de fundaties van de dijkwoningen gezien. Die schade komt door het te zware verkeer in combinatie met de snelheid die gereden mag worden. Daarnaast ligt er een verkeersdrempel die niet meer gebruikt mag worden omdat deze niet aan de geldende norm voldoet. Er is toegezegd dat deze weggehaald zou worden en er een tijdelijke wegversmalling zou komen. Dit gaat op korte termijn gebeuren

Door de werkzaamheden aan de Keenesluis zijn bewoners bang voor extra overlast. Er is op 19 juni een telling gehouden van het zware vrachtverkeer tussen 6.45 en 20.40 uur. Hierbij werden alleen de vrachtauto's met 5-assen of meer geteld. Het totaal aantal zware vrachtauto's was 84. 

Buurtpreventie Oudendijk en Kreekdijk en bewoners pleiten voor een verkeersluwe zone, zoals in Klundert en Fijnaart al gerealiseerd is. Naar hun mening is de parallelweg noord en zuid of via de waterloop van de Mark een goed alternatief.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief