Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Nieuwe bewoners sluiten zich aan bij de feestweek

Door: Bregje Kop Algemeen

WILLEMSTAD – Ruim 100 kinderen waren op de tweede dag van de vakantieweek in de wijk het Kloosterblokje de hele middag aan de slag met knutselwerkjes. Onder leiding van 30 vrijwilligers werd er geschilderd, gezaagd en sieraden gemaakt met als resultaat dat iedereen met een tas vol met knutselwerkjes naar huis ging. Ook konden de kinderen hun nagels laten lakken, hun haar in alle kleuren van de regenboog laten spuiten en zich laten schminken. Ook konden ze spelletjes doen en kregen ze limomade en warme kaneelstokken. Dinsdag, werd de vakantieweek voortgezet met in de middag een voetbaltoernooi en in de avonduren een avondmarkt waar men zijn overtollige spulletjes kon proberen te verkopen.

DOOR TIES STEEHOUWER

De voorzitter van de kring, Jack Konings, vertelde erg tevreden te zijn over de inzet van de vele vrijwilligers. Een van deze vrijwilligers was vader René Krijg. 'We zijn al 18 jaar lid en ik neem altijd de eerste week van de schoolvakantie vrij om te helpen bij de activiteiten waar ik zelf ook aan deel neem'. Een van de leukste avonden vond hij de wijnproeverij op woensdag. 'Gelukkig kon er ook bier geproefd worden'. De vakantieweek begon op zaterdag met het pinata slaan voor de kinderen. Nadat alle boze geesten waren weggeslagen mochten de kinderen de snoep die in de panata's zat opeten. Daarna werd er een stadwandeling gemaakt met als gids Hugo Snel die niet alleen veel wist te vertellen over Willemstad maar dat ook deed met veel humor.

Mannen van de Straat

De Mannen van de Straat zorgden er voor dat in de avonduren de feesttent bijna plat ging. Vooral voor de jeugd was er de hele week veel te doen. Zo trok men op woensdag naar de velden van de voetbalclub De Kogelvangers om in de pannekooi een toernooi af te werken. Voor de kleinere kinderen was er in de tent een optreden van Sjaak de Piraat die allerlei spullen weg toverde. Aan het eind van de show zaten er opeens allemaal kleine piraatjes in de tent. Erg in trek was ook de bingoavond op maandag. Als prijzen waren er volle boodschappenwagens en kaarten voor Mamma Mia. Woensdag was het spelletjesdag. Het spreekt vanzelf dat daar veel water bij te pas kwam. Er werd met waterballonen gegooid en op een speciale helm moesten flessen water worden overgebracht. De kinderen vonden het helemaal super dat ze van een glijbaan zo het water in gleden en daar konden ze natuurlijk geen genoeg van krijgen.

Quizzen

Bij elk feest moet er tegenwoordig worden gequizt en in Willemstad kunnen ze dus niet achterblijven. Naast veel gelachen werd er ook serieus gestreden om de wisselbeker. Er deden 21 ploegen van elk 6 man of vrouw mee en daarmee zat de tent knap vol. Het team Worst en Brood ging met de wisselbeker naar huis. Vrijdag konden de kinderen smullen van een buffet en eten uit een koekenpan van een meter twintig rond waarin van alles werd gebakken zoals kipreepjes. Daarna stroomde tent vol met mensen die een prachtige avond hadden met het optreden van The Wild Piano's op hun twee witte piano's. Voorzitter Konings was naar afloop prima te spreken over de inzet van de vele vrijwilligers en over de nieuwe bewoners van de wijkuitbreiding die de weg naar de feestweek inmiddels hebben gevonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief