Wim Schilfgaarden en Cor den Hollander in hun piekfijne tuin. FOTO TIES STEEHOUWER
Wim Schilfgaarden en Cor den Hollander in hun piekfijne tuin. FOTO TIES STEEHOUWER

Echtpaar Van Schilfgaarden viert 60-jarig huwelijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT – Op 31 juli vieren Cor den Hollander en Wim Schilfgaarden dat ze 60 jaar geleden in het huwelijk traden. Dat kan wel eens een heel leuk feest worden omdat niet alleen het echtpaar een erg gezellig stel is maar ook omdat ze het vieren met drie dochters, zes kleinkinderen, twee achterkleinkinderen, verdere familie en vrienden. Het bruidspaar woont inmiddels al jaren in een seniorenwoning in de Kweeklust maar ze hebben in Klundert daarvoor op diverse adressen in Klundert gewoond.

DOOR TIES STEEHOUWER

Bij een bezoek aan hun zonnige woning vertellen ze honderd uit over de jaren voor hun huwelijk en de zestig dat ze nu bij elkaar wonen. Ze kwamen elkaar 66 jaar geleden al tegen in de geboorteplaats van Cor in Willemstad. Op de vraag hoe en waar kijken ze elkaar lachend aan maar moeten het antwoord schuldig blijven. 'Ik denk dat ik in Willemstad aan het stappen was' vertelt Wim 'daar gingen we toen veel heen omdat daar altijd wat te doen was en in Klundert niet'. Cor was toen pas 15 jaar oud en Wim vijf jaar ouder. Ze hadden zes jaar verkering en op de vraag waarom zo lang antwoord Wim 'Ik was toen helemaal niet zo wild om te gaan trouwen'. Cor wel, omdat die thuis slecht op kon schieten met haar moeder en dus wel weg wilde.

Bankwerker

Van de oorlog hebben ze niet zo veel meegekregen al weet Cor zich nog te herinneren dat ze in 1944 op Fort Sabina moesten schuilen voor het oorlogsgeweld. Tijdens de watersnood zat Wim in militaire dienst bij de genietroepen. 'Ik heb op verzoek van de burgemeester van Willemstad nog wel geholpen in Willemstad'. Na zijn lagere school volgde hij bij een scheepswerf in Dordrecht een opleiding als bankwerker maar na deze opleiding heeft hij overal gewerkt. 'Ik heb zelfs nog meegeholpen met de bouw van de sluizen in Willemstad'. Cor heeft veel werk verzet als interieurverzorgster zoals dat heet. Zo werkte ze 23 jaar lang bij de Rabobank in Klundert. Na hun trouwen, de bruid in het gebroken wit en hij keurig in het zwart, trok het stel in bij de ouders van Wim in, in de Krugerstraat waar hun eerste dochter werd geboren.

Verlaatstraat

Na enkele jaren werd er verhuisd naar de Velaatstraat en weer later naar de van Strijenstraat. Met vakantie gingen ze meestal naar Zeeland. 'Eerst in een tenthuisje en later in een caravan'. Met het verenigingsleven hadden en hebben ze niet zo veel. Wel heeft Wim veel gevist. 'Het liefst deed ik dat met zijn tweeën maar toen mijn vriend doodging ben ik er maar mee gestopt'. Omdat de gezondheid van Cor niet optimaal is doet Wim het huishouden en daar heeft hij best veel plezier in volgens eigen zeggen. Zijn vrouw is hem er in ieder geval erg dankbaar voor. Het stel heeft het trouwens prima naar het hun in hun woning in Kweeklust. Dat is ook duidelijk te zien aan de voortuin die er ondanks de hitte prachtig bijligt. Hun 60-jarige huwelijk gaan ze vieren met een boottocht in de Biesbosch en een feest in 't Tolhuys in Klundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief