Afbeelding

BillyBird wil recreatiepark in gemeente Moerdijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - De exploitanten van recreatieparken BillyBird zijn geïnteresseerd in het realiseren van een recreatiepark in de gemeente Moerdijk. Dat blijkt uit een brief die is gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

Recreatieondernemer Ton Derks runt twee recreatieparken in het Oost-Brabantse Uden en het Limburgse Beesel. De gebieden omvatten een strand, een binnen- en buitenspeeltuin en pretparkattracties. Onder de naam van BillyBird wil hij graag een derde vestiging openen. In zijn brief geeft hij aan dat de parken zonder subsidies draaien en dat veel inwoners uit de gemeente lid zijn. In Uden heeft een derde deel van de inwoners een abonnement.

Privatiseren

In zijn brief informeert Derks of er wellicht een strandbad is in de gemeente dat BillyBird zou kunnen privatiseren. Ook heeft de ondernemer interesse in een mogelijkheid om een zwemplas aan te leggen. In Uden en Beesel begon de ondernemer ook eerst met een zwemvoorziening. Daarna breidde BillyBird uit met andere attracties. Derks nodigt het college uit om over de mogelijkheden voor een strandbad te komen praten en zijn attractiepark te komen bekijken. De gemeente Moerdijk heeft geen strandbaden. In Zevenbergen ligt bij de Markeplaat een zwemplas, maar die is eigendom van naturistenvereniging Mens en Natuur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief