Afbeelding

Darten op Fort Bovensluis in Willemstad voor KiKa

Door: Peter Houtepen Algemeen


WILLEMSTAD - Voor de vijfde maal werd op Fort Bovensluis, tussen Noordschans en Willemstad, het toernooi Darts Forever gehouden. Aan het koppeltoernooi deden bijna zestig koppels mee. Zij streden niet alleen om de eer, maar ook om forse geldprijzen van bijvoorbeeld 600 euro voor het winnende koppel.

Het doel van het toernooi is tweeledig. Naast het motto van de organisator, 'Darten blijft fun', is het andere doel om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de Stichting KiKa om kinderen kankervrij te krijgen. De grote man van Darts Forever, John de Nijs, houdt zich daar al jaren intensief mee bezig. De Nijs: "Dat is voor ons altijd een reden om met veel plezier de Darts Forever wedstrijden in het restaurant van Fort Bovensluis te mogen organiseren. En iedereen weet dat wij darten voor KiKa."

Acties
Darts Forever probeert dat doel op diverse manieren te realiseren. Naast de opbrengsten van de inschrijfgelden zijn dat de revenuen van heel veel sponsoren en de opbrengst van diverse acties. Dat zijn onder andere een loterij en aparte acties zoals die van zaterdag, waarbij Cor Poel en André Posthouwer uit Putten op Bovensluis werden ingehaald omdat ze van Putten naar Rome waren gefietst voor KiKa en ZBTC De Roode Draak, een zorgboerderij en therapiecentrum in Putten. Zij fietsten 8.000 euro bij elkaar.

10.000 euro

Het werd op het fort een hele mooie middag, waar ook de eigenaar van het fort, Marco Boertjes, na een lange ernstige ziekte met volle teugen van genoot. Dat deden ook de darters. Zij hadden het in het fort niet echt koel, maar omdat er voor de ingang een groot terras is hadden ze de gelegenheid om zo nu en dan af te koelen. De bekende dart mastercaller Jacques Nieuwlaat, bekend van RTL7 Darts, was aanwezig om commentaar te leveren en de kinderen konden zich heerlijk uitleven op de speeltoestellen van recreatiepark Bovensluis of heerlijk zwemmen. Verder was er met Ron Caminada een grappige karikatuurtekenaar in huis, en een animatieteam voor de kinderen. John de Nijs schatte na afloop dat er zondag 10.000 euro voor de twee goede doelen kon worden overgemaakt. FOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief