Afbeelding
FOTOALBUM

Belg Iljo Keisse schrijft profronde van Zevenbergen op zijn naam

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Speaker Kees Maas noemde zondag de winnaar van de profronde in Zevenbergen een echte klasbak. Deze woorden vielen ten deel aan de Belg Iljo Keisse. Hij won het omnium bij de profs tijdens het  wielerweekend van Moerdijk. Tweede werd de Australiër Simon Gerrans en de derde podiumplaats was voor Sam Oomen.

Voordat het omnium van start ging, streden de nieuwelingen en amateurs/sportklasse/junioren om de prijzen, alsook de dames. Zij fietsten mee in de wedstrijd voor elite-, belofte- en clubvrouwen.

Namen

Deze vrouwenwedstrijd wil het organiserend comité heel graag naar een hoger plan trekken. Door een wereldbekerwedstrijd in Zweden op dezelfde dag, kon het comité helaas niet rekenen op grote namen uit de Elite-klasse. Toch was zij heel tevreden met de dames die wel koersten in Zevenbergen. Het was de grote Nederlandse belofte Lorena Wiebes die de ronde uiteindelijk op haar naam schreef.

Willemstad

Deze 19-jarige wielrenster won in de afgelopen periode al meerdere omlopen en was ook in Zevenbergen de sterkste. Als tweede kwam Monique van de Ree over de finish op de Zuidhaven. Van de Ree komt uit Willemstad en haar snelle benen lieten haar niet in de steek in haar eigen gemeente. De uit Australië afkomstige Lauretta Hanson werd derde in de dameskoers.

Rondemissen

De wedstrijd bij de nieuwelingen werd gewonnen door Bram Leerkes. Mathijs de Kok en Lucas Janssen werden respectievelijk tweede en derde. Frank Visser greep de zege bij de amateurs/sportklasse/junioren. Jaco Beusichem nam de tweede plaats in en Tom de Vreede werd nummer drie. Net zoals alle andere winnaars werden zij gefeliciteerd op het erepodium door de rondemissen Inge Kustermans en Jennifer Minnebo.

Omnium

De laatste wedstrijd van het wielerweekend was meteen de grootste, het omnium voor de profs. In de week voorafgaand aan het omnium kon de organisatie in Zevenbergen nog een paar mooie namen toevoegen aan de deelnemerslijst, zoals Iljo Keisse, Simon Gerrans en Marcus Burghardt. Keisse en Gerrans gingen er prompt met de eerste en tweede plaats vandoor. Keisse is vooral als baanwielrenner een grote naam, maar liet in Zevenbergen zien dat hij ook op de weg uitstekend kan koersen. Gerrans fietste één van zijn laatste wedstrijden, want na dit seizoen stopt hij als prof.

Stimulans

Bijzonder was dat ook de Zevenbergse Kevin Reuvers van start ging bij de profs, met zijn 18 jaar één van de jongste deelnemers in het veld. Altijd spannend om een thuiswedstrijd te fietsen zou je denken, maar last van zenuwen had hij niet, zo vertelde hij. Reuvers koerste nog niet mee voor de prijzen, maar vond het een geweldige ervaring en bleef overeind tussen de profs. Aan de aanmoedigingen heeft het niet gelegen, want naast zijn hele familie stond het publiek mooi verdeeld achter de dranghekken langs het parcours. Voor de renners een geweldige stimulans, terwijl het publiek tegelijkertijd een gezellig feestje vierde. FOTO'S MIRYAM VAN DER STEE

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief