Afbeelding

Inwoners Moerdijk kiezen: welke bloembollen gaan er bloeien?

Door: Mura Kuijpers Algemeen

MOERDIJK - Wat gaat het worden? Krokussen, prairielelies of een mix met indianenbloemen? Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen vanaf nu kiezen welke bloemen straks bloeien bij de ingang van hun woonplaats.

Er kan gekozen worden uit vier verschillende bollenmengsels. Per kern wordt de mix met de meeste stemmen dit najaar geplant. Rond februari of maart volgend jaar zijn de eerste bloemen te zien.

Biodiversiteit

“Op deze manier zorgen we dat onze entrees er aantrekkelijker uitzien, maar tegelijk ook voor biodiversiteit”, legt wethouder Désirée Brummans uit. “Dankzij de bloemen zijn deze bermen straks een ideaal leefgebied voor bijen, vlinders en andere insecten. Een mooie win-winsituatie dus. De bollen- en bloemenmengsels zijn zo op elkaar afgestemd dat ongeveer elke anderhalve maand iets anders bloeit. Zo kunnen we langere tijd genieten van steeds iets moois.”

Stemmen

Naast de bloembollen worden ook streekeigen kruiden ingezaaid die afgestemd worden op de plaatselijke bodemsoort. Inwoners kunnen tot 2 september hun stem uitbrengen op een van de mengsels. Half september wordt de uitslag bekendgemaakt. FOTO PIXABAY



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief