De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent. Foto: Ties Steehouwer
fotoalbum

Wisselende belangstelling voor 38ste Fendertse Week

Door: Amber Kuijs algemeen

FIJNAART – Over de eerste vier dagen van de 38 ste Fendertse Week was de voorzitter van de Evenementen Stichting Fijnaart Johan Nijhoff nog laaiend enthousiast maar  de laatste dag gooide roet in het eten. Daar kon Nijhoff en zijn ploeg vrijwilligers niets aan doen omdat er zaterdag de hele dag zware buien over het dorp trokken zodat de mensen in de kramen van de braderie met een sip gezicht achter hun uitgestalde waren stonden. Desgevraagd aan de voorzitter hoe hij al die regen ervaarde haalde hij berustend zijn schouders op. 'Ach, het hoort er gewoon bij he. Maar echt leuk is het natuurlijk niet'. Na deze wijze woorden ging hij gewoon door met zijn werk, het legen van de volle afvalbakken naast de feesttent. Door de vele regen liep de kraaienmarkt in de tent prima omdat het daar droog was.

FOTO EN BIJDRAGE TIES STEEHOUWER

Na de Ladies Night op dinsdag zorgde ook de Fendert Kwis op woensdag voor een bomvolle tent tijdens. De 30 deelnemende ploegen vonden dit jaar de vragen knap moeilijk maar dat is niets bijzonders omdat daar al jaren over wordt geklaagd. Toch hadden de deelnemers hun handen vol met vragen als "Wat is een Batofobie" en "Welke cabaretier deed een minister president na". De jury was streng en wees aan het eind van de avond de Voetbalstraat als winnaar aan. Ook vorig jaar won deze ploeg al de eerste prijs. Naast het beantwoorden van de door de quizmaster Jan Willem van Bodegom gestelde vragen waren er ook opbrachten zoals het benoemen van snoep uit grootmoederstijd. Daarvoor kreeg elke ploeg een hele batterij met bakjes voor zich gevuld met ulevellen, wybertjes, zoude lappen en spekjes. Dat was dus smullen voor de deelnemers.

Jeugd leeft zich uit
In voorgaande jaren als de schoolvakantie in de Fendertse Week viel was de belangstelling voor de jeugd activiteiten matig. Dit jaar was dat niet het geval en omdat het prima weer was namen de kinderen massaal deel aan de middag voor de kleintjes en de zeskampen voor de verschillende leeftijden. De organisatie had gezorgd voor heel veel leuke spellen die opgesteld stonden op het gras naast de feesttent. De jeugd rende met een stempelkaart in de hand langs al deze prikkels zoals minivoetbal, boomstamlopen, step racen en spijkerbroekhangen. Voordat de strijd begon waren de kinderen van de drie basisscholen te voet naar het feestterrein komen lopen.

Zeskamp
De zeskamp voor volwassenen op donderdag moest worden afgeblazen omdat er zich maar 2 ploegen hadden opgegeven. Nijhoff: 'Ik zou echt niet weten waar dat aan ligt'. De middag voor de ouderen leverde een volle tent op en ook het darttoernooi had aan belangstelling niets te klagen. Organisator Wilco van den Boogaard was dan ook, na afloop een tevreden man. De eerste drie plaatsen werden bezet door Ferry Beyleveld, Wilco Vermeulen en 3 en 4 door Ed Tilleman en Jan van Rassel. Zij gingen met flinke geldbedragen naar huis. Tijdens de disco avond op vrijdag was het volgens Nijhoff 'gezellig druk' en de slotavond met O'G3NE leverde een bijna volle tent op.

De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.
De Fendert Kwis zorgde voor een bomvolle tent.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief