Afbeelding
Foto: Corine Roks

Rijkswaterstaat treft geluidmaatregelen bij de A17 in Moerdijk

Door: Sandra Broosus algemeen

MOERDIJK - Rijkswaterstaat gaat geluidmaatregelen treffen bij de A17 in Moerdijk. Dit gebeurt binnen het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG). Onderzoek naar het verkeersgeluid van de A17 in Moerdijk wijst uit dat bij 16 woningen de norm wordt overschreden.

 

Geluidmaatregelenkaart A17 Moerdijk

De maatregelen bestaan uit het plaatsen van twee geluidschermen langs de A17 ter hoogte van de kern Standdaarbuiten. Ook wordt onderzocht of bij enkele woningen extra gevelisolatie nodig is. De resultaten van het onderzoek zijn in meer detail te bekijken via de geluidmaatregelenkaart A17 Moerdijk op de website www.rijkswaterstaat.nl/mjpgA17moerdijk.

Rijkswaterstaat: "De werkwijze om te bepalen welke maatregel voor welke woning genomen wordt is vastgelegd in wettelijke kaders. De ruimte voor bewoners om hierover mee te denken is dus beperkt. Met de geluidmaatregelenkaart en de website willen we mensen wél zo vroeg- en volledig mogelijk inzage geven in de onderzoeksresultaten. Zo kunnen ze voorafgaand aan de formele procedure hun vragen aan ons stellen."

 

Publicatie ontwerp-saneringsplan A17

Het ontwerp-saneringsplan wordt eind oktober formeel gepubliceerd. Vanaf dat moment kan er binnen 6 weken een zienswijze ingediend worden. Medio 2019 wordt het definitieve saneringsplan vastgesteld en is hoger beroep mogelijk.

 

Naleving geluidproductie en de A4

Naast het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) berekent Rijkswaterstaat jaarlijks of het geluid van rijkswegen onder het zogeheten geluidproductieplafond blijft.

Rijkswaterstaat: "De A4 is een rijksweg waar een overschrijding van het geluidproductieplafond dreigt. Ook die weg onderzoeken we. Uiterlijk begin volgend jaar zijn daar de eerste resultaten van bekend."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief