Afbeelding
Foto: Marjanne Dijkstra
FOTOALBUM

Zonnige Open Haven Moerdijk trekt veel bezoek

Door: Marjanne Dijkstra algemeen

MOERDIJK - Een kijkje nemen bij Shell, Verolme, Ardagh, op de containerterminal of bij de brandweer, politie of douane: het kon zaterdag allemaal tijdens de Open Haven Moerdijk. Zo'n 3.500 mensen bezochten de tweede editie van het evenement en daarmee verwelkomde de open dag van het haven- en industrieterrein Moerdijk ongeveer 1.300 bezoekers meer dan bij de eerste editie in 2016.

Ferdinand van den Oever, directeur Havenbedrijf Moerdijk, vertelt: "In 2016 was iedereen na afloop laaiend enthousiast en vroeg wanneer we dit weer gingen doen. Tijdens de evaluatie hebben we toen besloten het om het jaar te doen. Als je ziet hoe bedrijven uitpakken voor zo'n dag, dan is het bijna onmogelijk om dat elk jaar te doen. En vanmorgen toen er bussen aankwamen hoorde ik mensen zeggen dat ze dit keer wél naar Shell gingen. Je merkt dus dat mensen echt plannen maken over wat ze willen zien."

Bij nieuwkomer Verolme Special Equipments wisten ze niet goed wat ze moesten verwachten, maar er waren behoorlijk wat mensen binnen, vertelt commercieel directeur Martin Pot. Het bedrijf maakt onder andere 'scrubbers': een soort filters van zo'n 6 meter in diameter en 21 meter lang voor in de schoorsteen van de allergrootste zeeschepen. Het apparaat filtert de uitstoot van het schip.

De opzet van de dag was iets anders dan twee jaar geleden. In plaats van één centraal plein, waren er dit jaar twee. Bij Ritchie Bros. Auctioneers presenteren verschillende bedrijven en ook opleidingen in de techniek zich, maar op het Plaza bij de brandweer hebben de brandweer, politie, douane, ambulancedienst en ook de gemeente Moerdijk zich verzameld voor het geven van informatie en demonstraties. Wijkagent Ad de Jong legt uit dat de politie graag aansluit: "Wij hebben een haventeam van drie mensen hier in Moerdijk en we hebben vaak contact met de andere diensten voor overleg. Dat we op een dag als deze aansluiten is alleen maar logisch en een mooie kans."

Ger Laheij uit Fijnaart bezoekt de dag voor de tweede keer. "Ik vind dat iedereen die in deze gemeente woont de Open Haven Moerdijk moet bezoeken. Het is heel interessant. Ik heb vandaag veel geleerd bij bijvoorbeeld de champignonkwekerij van CNC."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief