Een deel van het resultaat van de opruimactie die vrijdag al werd gehouden.
Een deel van het resultaat van de opruimactie die vrijdag al werd gehouden. Foto: Marcel van Dorst

Populair maisveld voor Albanese vluchtelingen in Zevenbergschen Hoek geoogst

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK  - Het maisveld langs de A16 rond parkeerplaats Streepland in Zevenbergschen Hoek, dat de laatste maanden veelvuldig de schuilplaats was voor Albanese vluchtelingen, is maandag geoogst. 

Dat gebeurde nadat met een politiehelikopter 's ochtends eerst een controle was uitgevoerd op nog eventuele aanwezigheid van Albanezen. Toen dat niet het geval was kon de oogst beginnen. 

Als voorbereiding op deze oogst hield de gemeente Moerdijk vrijdag al een opruimactie bij stopplaats Streepland. Samen met een team gemeentelijke handhavers werd het maisveld doorzocht en opgeschoond. Hierbij werden nog eens vier vluchtelingen ontdekt. Bij een extra surveillance werden in het weekend door twee boa's van de gemeente Moerdijk nog eens vier Albanezen weggestuurd uit de omgeving.

Het maisveld in Zevenbergschen Hoek was een geliefde plek voor de vluchtelingen. Hier hielden ze zich schuil totdat zich een geschikt moment voordeed om op de parkeerplaats een poging te doen om in te klimmen bij vrachtwagens. Op die manier probeerden de Albanezen in Engeland te geraken.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief