Afbeelding

Gemeente Moerdijk zet in op 125 tot 175 nieuwe woningen

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Geheel in lijn met het coalitieakkoord gaat de gemeente Moerdijk met voorrang een aantal bouwprojecten ontwikkelen om de nood op de woningmarkt te lijf te gaan. De gemeente plant in dit kader zo'n 125 tot maximaal 175 woningen in vier kernen.

Het grootste project betreft de Blauwe Hoef in Klundert, waar ingezet wordt op 75 tot 100 woningen. In Fijnaart staan op de locaties De Kreuk en Julianastraat (bij het oude schooltje) 25 tot 40 woningen in de planning. Verder wil de gemeente maximaal 15 woningen laten bouwen bij de volkstuinen in Willemstad en 10 tot 20 in het gebied bij de Wethouder Tromperstraat in Langeweg.

Grote opgave

"Als het om woningaanbod gaat, ligt er een grote opgave en dus is het belangrijk dat we daar snel mee aan de slag gaan", legt wethouder Désirée Brummans uit. "En daarbij bouwen we zoveel mogelijk voor alle leeftijdsgroepen en inkomensgroepen. Dus bijvoorbeeld huurappartementen bij Moye Keene en levensloopbestendige woningen in de Julianastraat in Fijnaart."

Snel

"Het betekent trouwens niet dat geïnteresseerden zich nu meteen kunnen inschrijven", maakt Brummans een kanttekening. "We starten deze projecten nu op, maar in veel gevallen gaat het om trajecten waarvan de voorbereiding meerdere jaren in beslag neemt. Maar het is ontzettend belangrijk dat we snel aan de slag gaan."
In Klundert is de grootste vraag naar nieuwbouw. "Daarom vind ik het zo belangrijk dat daar snel wordt gestart met de ontwikkeling van de Blauwe Hoef." Ook in Fijnaart is de vraag groot. "Al liggen er daar natuurlijk mooie plannen voor Fijnaart West. Voor onze huidige inwoners is het belangrijk om aan die vraag naar nieuwbouw te kunnen voldoen, maar ook om nieuwe mensen van buiten Moerdijk te kunnen blijven aantrekken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief